• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Axel With Gogstad

Glimt førr evig!

Glimt førr evig!
Foto: Bildbyrån

Bodø/Glimts helter har skrevet seg inn i historiebøkene - med gullskrift.

Av AWGogstad

"Ja, vi ælska Bodø/Glimt, og vi ælska det vi ser. Bodø/Glimt førr evig, mer mer mer. Og vi har tørka tåra og av og te besvimt".

Slik lyder deler av Bodø/Glimts "Førr evig", og sjelden har teksten passet bedre enn i år. I 2020 er det imidlertid flere enn Bodø/Glimts trofaste supportere som har måttet tørke tårer av dette superlaget. Det gullguttene i gult har levert på banen i år har vært nok til å få godt voksne menn og kvinner til å felle ei tåre eller to. 

Glimt har scoret to eller flere mål i samtlige kamper de har spilt denne sesongen. Poengsnittet deres på 2,72 er det beste i norsk toppserie de siste 50 årene. Faktisk med ganske god margin til neste på lista, Rosenborgs 98-årgang, som vant Eliteserien med 2,42 i poengsnitt. Men, det var jo ikke sånn det skulle bli!

Salgene av Håkon Evjen og Amor Layouni skulle jo gjøre Bodø/Glimt svakere denne sesongen! Det trodde i alle fall denne redaksjonen, undertegnede inkludert. Philip Zinckernagel har vært en av Nordens beste spillere. Dansken har registrert tøysete 15 mål og 20 assists. Jens Petter Hauge var eventyrlig, og salget av ving-geniet var ment å skulle sinke Bodø/Glimts poengfangst. De har fortsatt å vinne, vinne og vinne. Og Hauge? Like etter at gullet ble sikret i gårsdagens seier mot Stramsgodset, rundet han Kostas Manolas som han var en juniorspiller og scoret sitt første Serie A-mål for Milan. Bodø/Glimt manglet i tillegg Marius Lode og Patrick Berg - spillere som har stått i fronten og dratt lasset og som holder internasjonalt nivå. Likevel vant de. 

Slik de har gjort stort sett hele denne sesongen. Kun tre av Bodø/Glimts 25 kamper har endt med annet enn tre gule poeng. De har scoret 85, åttifem, mål. Holder de målsnittet oppe, kommer de til å passere 100 seriemål med glans. Det er egentlig helt uvirkelig. Festen i Bodø har allerede begynt, forståelig nok. Ordfører i byen, Ida Marie Pinnerød holdt en rørende tale til ære for de gulkledde heltene. F-16-fly og en hel by stod klare til å hylle årets sensasjon og 100 prosent fortjente seriemestere. Dette Bodø/Glimt-laget har skrevet seg inn i historiebøkene, med gullskrift. Førr evig.