• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Axel With Gogstad

Helgens helter

Helgens helter
Foto: Bildbyrån

Ny rasismeskandale i norsk fotball overskygget sportslige prestasjoner, men Molde viste glimt av fjorårets storhet.

Av AWGogstad

Og så akkurat denne helgen da. Norsk fotball lanserte en splitter ny, omfattende kampanje i kampen mot rasisme. Samme helgen blir en tribunevakt, av alle ting, tatt på fersk gjerning for å rope "apekatt" etter Vålerengas Ousmane Camara. Hjernedødt er ikke dekkende nok, og heldigvis ble vedkommende umiddelbart bannlyst fra Komplett Arena resten av sitt liv. Ellers var dette helgen da Bodø/Glimt gikk på sesongens første serietap, etter at Molde slo dem 4-2, og RBK Kvinner berget ett poeng i hovedstaden. Her er helgens helter i Eliteserien og Toppserien.

1. Espen Bugge Pettersen - daglig leder i Sandefjord Fotball
- Han kommer ikke til å komme inn på stadion i min levetid i klubben. Espen Bugge Pettersen var krystallklar, tydelig og rakrygget i intervjuet med Eurosport like etter at han ble gjort kjent med hendelsen på stadion. Den daglige lederen gikk så rett i Vålerengas garderobe og beklaget på det sterkeste. Der Aalesund viste en total mangel på forståelse og lederegenskaper for noen uker siden, viste Bugge nøyaktig hva lederskap handler om.

2. Magnus Wolff Eikrem - Molde
Han har ikke hatt noen god sesong, Magnus Wolff Eikrem. Moldes midtbanegeneral var uten målpoeng siden 5. august, og har også vært mye skadeplaget. Men, mot serieleder Bodø/Glimt viste han hvor viktig han er for Molde. To mål og en praktkamp mot årets suverene serieleder var nøyaktig det både Wolff Eikrem og Molde trengte før høstens kommende Europa League-program.

3. Sara Kanutte Fornes - Rosenborg Kvinner
Søndagens toppkamp i Toppserien mellom Vålerenga og Rosenborg ble akkurat så dramatisk som forventet. Med seier ville VIF ta et godt grep om seriegullet, og presset lå på RBK til å få med seg noe fra hovedstaden. Vålerenga ledet 1-0 helt til tre minutter på overtid. På 15 meter triller ballen tilfeldig ut til Sara Kanutte Fornes, som dundret ballen i det lengste hjørnet og berget ett poeng. Dermed er RBK fremdeles ubeseiret i årets sesong og står med åtte seire og syv uavgjort. Vålerenga leder fremdeles Toppserien med ett poengs forsprang til søndagens motstander.