• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Axel With Gogstad

Kanariene til himmels

Kanariene til himmels
Foto: Bildbyrån

Flust med positive overraskelser i årets sesong - ingen er imidlertid større enn Lillestrøms fenomenale comeback.

Av AWGogstad

Før sesongen startet, var det Sandefjord og Strømsgodset som ble utropt til de soleklart største dumpekandidatene. Når vi nærmer oss halvspilt sesong, er de to lagene tabellnaboer, men ingen hadde ventet at de skulle ligge på 8. og 9. plass. Jobben som har blitt lagt ned i Drammen og Sandefjord har vært formidabel, og i går kunne Sandefjord nok en gang strekke hendene i været for tre poeng.

På en dårlig dag i Skien, tok hvalfangerne likevel en sterk borteseier da de slo Odd 3-2. Kampen kunne fort vippet i Odds favør, men trenerteamet Ødegaard og Tegström har fått på plass en mentalitet i laget som lover godt for resten av denne sesongene, men også sesongene som kommer. 

Ingen så at SF og Godset skulle ligge så høyt oppe på tabellen på dette stadiet av sesongen, men begge lagene må pent stille seg i skyggen av det Lillestrøm holder på med om dagen. LSK stod last og brast ved trener Geir Bakke da det buttet som verst i fjor. Opprykk fra OBOS-ligaen var en drøm som ble fjernere for hver serierunde som gikk, men så skjedde det noe. Lillestrøm begynte å vinne, og kanariene ga seg ikke med tabellklatringen før opprykket ble sikret sammen med Tromsø.

Før sesongstart hentet de Gjermund Åsen og Pål André Helland, som vet og annet om hvordan skape vinnerkultur i en garderobe fra tiden i Rosenborg. Siden opprykket har de ikke sett seg tilbake. Lillestrøm ligger nå på tredjeplass, og nå hviskes det om spill i Europa på Åråsen neste sesong. Kapteinen Thomas Lehne Olsen klarer ikke lenger slutte å score, og i gårsdagens 2-0-seier mot Sarpsborg 08 var han på pletten igjen. 2-0-scoringen var LSK-kapteinens 12. fulltreffer for sesongen og 30-åringens forvandling fra forrige sesong er enestående - da ble det "bare" ni seriemål i OBOS-ligaen.

Triumfen mot Sarpsborg 08 var Lillestrøms 11. på rad uten tap i alle turneringer. Nå venter lag fra nedre halvdel på tabellen i 8 av de 11 neste rundene. Det er fullt mulig å ta godt med poeng i månedene som kommer, og da er det ikke utenkelig at LSK fremdeles ligger og forsvarer en tredjeplass. 

Det har vært mange magre år for den sovende kjempen fra Romerike. Lillestrøm har blitt bedre enn nummer 8 bare én gang i Eliteserien siden tre strake fjerdeplasser i 2005-2007. Topp 3 har de ikke klart siden 2001. Mange trodde NM-pokalen i 2017 skulle kickstarte klubben igjen, men i stedet forsvant kanariene ned en divisjon med brukne vinger. Nå flyr de igjen, og ingen vet hvor langt mot himmelen de kan nå.