• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Eliteserien Axel With Gogstad

NM: Hvor smeller bomben i kveld?

NM: Hvor smeller bomben i kveld?
Foto: Bildbyrån

Klart for cupens 2. runde.

Av AWGogstad

Samtlige Eliteserie-lag tok seg forbi første hinder på veien til Ullevaal, som fortsetter i kveld. Historien viser imidlertid at langt større farer truer i 2. runde. Det er nemlig slett ikke vanlig at alle lagene fra den øverste divisjonen blir med til runde 3.

Alle 16 Eliteserie-lag spiller sin 2. runde-kamp i kveld, og hvis oddsen er noe å gå etter, er det Aalesund som er i størst fare - og det er kan hende ikke rart heller når en ser på motstanden. Tangotrøyene har blitt gitt 1,55 i odds av Coolbet for seier borte mot Hødd. Vertene leder nemlig sin avdeling i PostNord-ligaen på nivå 3, med imponerende 26 poeng på de første 11 rundene.

Den aller største oddsfavorittene blant Eliteserie-lagene er kan hende noe overraskende Sandefjord. Blåhvalene tar den korte turen til Slagen i Tønsberg med strake borteseirer mot Odd og Viking, når de i kveld skal bryne seg på Flint. Vertene ligger på 3. plass i sin avdeling i 4. divisjon, som altså er nivå 5. Sandefjord har blitt gitt småbeskjedne 1,01 ganger innsatsen for triumf i nabobyen.

Deretter følger Bodø/Glimt som de neste storfavorittene mot Harstad, med 1,02 på seg. Oddssetterne er imidlertid ikke like sikre på Odd, som skal ut mot Flekkerøy, som ligger på 4. plass i sin avdeling i PostNord-ligaen. Odd gis 1,38 for triumf mot 2. divisjonslaget.