• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Dumskapen Liverpool gjerne hadde klart seg uten

Dumskapen Liverpool gjerne hadde klart seg uten
Foto: Bildbyrån

Av KMarki

Skadeforfallene hos den regjerende Premier League-mesteren velter inn, og i kommende helgs toppkamp mot Leicester vet man fortsatt ikke hvordan man skal kunne stille en slagkraftig bakre firer.

Virgil van Dijk er ute for sesongen, mens Joe Gomez denne uken slo følge inn på sykestua. Den engelske landslagsstopperen vil i beste fall være tilbake helt på tampen av sesongen.
Men stopperproblemene stopper ikke der.

Midtbanespiller Fabinho har ved flere anledninger fungert som cover ved fravær på en av de faste stopperne, men også han er skadet. Joel Matip er for tiden frisk og rask, og leverte en god kamp mot Manchester City. Matip er imidlertid skadeforfulgt som få, og det vil være overraskende om han denne gang skulle kunne fullføre sesongen uten nye tilbakeslag.

Da gjenstår bare en liten håndfull med reservelagsspillere som kan ta opp hansken. Rhys Williams og Nat Phillips har begge gjort god jobb når kastet inn i rampelyset på kort varsel denne sesongen, men bruk av disse er naturligvis ikke optimalt.
Sepp van den Berg har erfaring fra seniorfotball i Nederland, men unggutten har ikke virket klar for nivået når han har fått sjansen i cupspill for Liverpool. Jevngamle Billy Koumetio havner i samme kategori.

På høyre backplass er man uten Trent Alexander-Arnold, som har pådratt seg skade som holder assistkongen ute i en drøy måned, men her har man pålitelige Neco Williams som kan gjøre trygg og god jobb.
Også på venstrebacken kan man potensielt ha skaffet seg en utfordring i løpet av landslagspausen. Den skotske landslagskapteinen Andy Robertson spilte 120 minutter da Skottland torsdag kvalifiserte seg for sluttspill for første gang på 22 år. Robertson innrømmet i gledesrusen etter kamp at han hadde føling med en strekk i låret etter kraftanstrengelsen i Beograd.

En hel forsvarsrekke hangler, og da må Klopp velge mellom å ta i bruk uerfarne unggutter eller hente nye spillere ned fra midtbanen. Mye tyder på at det siste vil være det tryggeste, og det bør være gode muligheter for å snart få se kaptein Jordan Henderson som midtstopper. En rolle han tidligere har bevist at han takler godt.

Fabinho og Henderson er av dem som kan trekkes ned og gjøre god jobb i midtforsvaret, men dette vil da naturligvis gå på bekostning av et midtbaneledd som allerede er uten den skadede duoen Thiago og Oxlade-Chamberlain.

Til Liverpool-fansens store lettelse har man fortsatt en av Europas beste angrepskvartetter, og angrep er som kjent det beste forsvar. Men, nei.

Mo Salah reiste tidlig til landslagsoppdrag i Egypt, for dermed å kunne delta i sin brors bryllup. Dette unner man naturligvis den største stjernen av dem alle. Vel og merke om han er sitt ansvar bevist, og unngår alle antydninger til store forsamlinger. Salah valgte imidlertid å svinge seg på et overbefolket dansegulv, uten ansiktsmaske.

En Covid-smittet Salah er dermed ute av troppen mot Leicester, og om han ikke får forlate Egypt før de ti dagene med karantene er over – som ryktene sier – vil måljegeren miste enda flere kamper. Denne dumskapen var hva Liverpool trengte aller minst, og stjernespilleren blir neppe tatt imot med brede smil når han en dag returnerer. Dette bør svi både på lønnssjekken og andre steder. Maken til uansvarlig oppførsel må man lete høyt og lavt for å finne.

Liverpool har gått 63 strake ligakamper uten tap på Anfield. Lørdag kan man sette klubbrekord, men utviklingen på skade- og sykdomsfronten gjør at Brendan Rodgers og Leicester nå kommer til dekket bord.

Jamie Vardy kan få arbeidsforhold han bare drømmer om.