• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Ragnhild Lund Ansnes

En kamp å gru-glede seg til

En kamp å gru-glede seg til
Foto: Ragnhild Lund Ansnes

Av Ragnhild Lund Ansnes

Så er den her igjen, om ikke vårens vakreste eventyr, så likevel en seriekamp som Ole Gunnar Solskjær aldri har vunnet som sjefen for Manchester United: Oppgjøret mot Liverpool FC, klubben han elsket som guttunge.

Liverpool 30. april 2021: Verden gjør seg klar til det 207. oppgjøret mellom de to fotballgigantene i Nordvest- England mens våren virkelig er på det vakreste her, med trær i full blomst som fargerike kunstverk langs veiene.

Jeg må innrømme at jeg gruer meg litt mer enn jeg gleder meg til søndag.

Og da jeg tidligere i dag snakka med Liverpool FCs tidligere ekstremt målfarlige spiss, John Aldridge, satte han ord på frykten min: –Vi har spilt skikkelig dårlig på Old Trafford de siste årene. Jeg er langt fra noen optimist. Vi får heller gjøre jobben til neste år. Denne sesongen er over.

Dårlig statistikk på Old Trafford
Aldo har så absolutt et poeng. I år har Liverpool skuffa ved å ikke klare å sette sjansene sine. Måltørken har kostet dyrt.
Dessuten, selv i sesongene der vi har storspilt, har vi slitt med å høste alle tre poeng borte mot Manchester United. Det er som om ”hypen”, den massive oppbygninga til kampen, påvirker prestasjonene og resultatet.

Statistikken taler nemlig for seg selv: Det er ingen annen stadion vi har tapt flere ganger på i serien enn på Old Trafford og ingen annet lag vi har tapt mot flere ganger i Premier Leagues tidsalder enn Manchester United (68 tap hjemme og borte), mens Liverpool har vunnet 57 kamper mot rivalene og hele 50 oppgjør endte uavgjort, som sist de møttes og spilte 0-0 på Anfield i januar.
    
På Old Trafford har Liverpool bare vunnet 16 ganger, United 43 og 28 ganger har lagene delt poengene.

Manchester United svakere hjemme
Heldigvis har Manchester United noe til felles med Liverpool denne sesongen. De har også spilt svakere hjemme enn de pleier og har ikke klart å vinne sju av sine 16 hjemmekamper i serien så langt i sesongen. Borteformen har derimot vært en ganske annen. De er ubeseiret i hele 24 seriekamper borte. Det er flere enn Liverpool som har savnet fansen på tribunene.

Mens Liverpool klarte å rote bort to viktige poeng på overtid av overtid mot Newcastle i jakten på topp fire, tar Manchester United imot seriemesterne fulle av selvtillit etter denne ukas 6-2-grusing av AS Roma i første oppgjør i semifinalen i Europaligaen.

Frykter ny skuffelse
Jeg er en evig optimist, det vet alle som leser mine ukentlige blogger fra Liverpool. Men denne gangen er jeg enig med John Aldridge: Jeg er ikke spesielt optimistisk foran oppgjøret på Old Trafford.
Jeg tror Manchester United vinner 2-1. Hva tror du?

Nå håper jeg for all del at mitt Liverpool har dagen og slår tilbake etter alle rundene med nesten og alle skuffelser denne sesongen. At de starter jobben med å pynte på bortestatistikken på Old Trafford allerede på søndag. Men akkurat nå stålsetter jeg meg altså på tap, for det er mye bedre å bli positivt overraska enn at for høye forventninger blir gruset i den kalde vårkvelden. Noen ganger må man bare stålsette seg for å beskytte supporter-hjertet.

Riktig god kamp!