• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Etterlengtet askeladd

Etterlengtet askeladd
Foto: Bildbyrån

Av KMarki

Femte Premier League-runde er unnagjort, og tabellen etter ferdigspilt runde er som forventet – med ett solid unntak. Graham Potters Brighton er inne i topp 4, med to poengs forsprang på regjerende mester Manchester City!

Selv for meg, som ofte er i overkant optimistisk på Brightons vegne, er dette mer enn forventet.

Spesielt etter at de i sommer – mot alle odds unngikk å hente inn offensive forsterkninger.

Søndag slo man, for første gang på åtte forsøk, Leicester. Litt flyt hadde man mot Leicester, det må selv den mest ihuga Brighton-fan innrømme. En to ganger offside-plassert Harvey Barnes gjorde at The Foxes fikk to scoringer annullert, og spesielt den siste situasjonen var diskuterbar.

-Vi var veldig gode frem til vi hadde tatt ledelsen 2-0. Leicester har imidlertid et kvalitetslag, og de responderte på beste vis. Vi måtte grave dypt, og var avhengig av litt flaks for å berge alle tre poeng. Kan hende får vi nå tilbake noen av marginene vi manglet forrige sesong, sa Brighton-manageren til lokalavisa The Argus etter 2-1-seieren på Amex Stadium.

Laget fra badebyen hadde, som Potter nevner, definitivt ikke marginene på sin side forrige sesong, og fortjener litt i retur denne gang. De mange stolpeskuddene i hjemmetapet mot Manchester United huskes godt, men kampen hvor man kan hende hadde mest stang ut var mot erkerival Palace.

Palace fikk knapt låne ballen, og hjemmelaget vant skuddstatistikken med ubeskjedne 25-3. Palace hadde to avslutninger på mål, og begge endte som tellende resultat. Bentekes seiersmål kom dessuten i femte overtidsminutt.

I neste runde møtes erkerivalene igjen, og det kan garanteres at Brighton-spillerne entrer banen med solid revansje i blikket.

Som nevnt maktet ikke Brighton å hente en eneste offensiv forsterkning i sommervinduet. Den som spurte meg før vinduet åpnet fikk til svar at en ny angriper (eller to) til Brighton var det eneste som kunne garanteres ville skje. Den gang ei.

Ustabile (både sportslig og psykisk) Neal Maupay, den lovende, men skadeforfulgte unggutten Aaron Connolly og den litt småklønete veteranen Daniel Nii Tackie Mensah Welbeck er fortsatt eneste offensive skyts i Potters verktøykasse.

Odsonne Edouard ble lenge linket inn, men den tidligere Celtic-angriperen gikk som kjent til nettopp Palace – hvor han brukte snaue halvminuttet på å presentere seg med scoring.

De målkåte angriperne glimrer med sitt fravær, og da faller ansvaret for scoringer igjen på hodesterke midtstoppere som Shaun Duffy og Lewis Dunk, samt soloprestasjoner fra teknisk høyt begavede spillere som Leandro Trossard. Nå er imidlertid Tariq Lamptey omsider friskmeldt igjen, og da får naturligvis Brighton en ny trussel fra kant. 

Måkene flyr høy, og jeg håper det varer. Intet er bedre for fotballen enn askeladder som leverer varene, uten hjelp av oljerike sjeiker.

Noen garanti i det historisk heftige – og ofte blodige – møtet med Palace utstedes imidlertid ikke.

Palace har skaffet seg målscorerne.

Brighton har ikke, men kan hende blar klubbens pokerspillende eier opp de nødvendige pundsedlene i januar.

All In!