• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Hvem skal redde Newcastle?

Hvem skal redde Newcastle?
Foto: Bildbyrån

Av KMarki

Newcastle United har av Englands mest høylytte og dedikerte supportere, men det går lang tid mellom hver gang de gis noe å glede seg over. 45 år har gått siden de vant noe av betydning.

Den 128 år gamle klubben vant sist ligaen i 1927, FA-cupen i 1955 og ligacupen i 1976.

Ved et trylleslag av det omdiskuterte slaget har klubben nå blitt rikest i verden, og supporterne har fått det akkurat som de ønsket.

Klubbens forhatte eier Mike Ashley er borte, og onsdag forsvant også deres like forhatte manager Steve Bruce. Nå finnes ikke lenger unnskyldninger, men det er fortsatt lang vei frem til sportslig suksess.

Bare Norwich er bak Newcastle United på tabellen, og Bruce’ etterfølger får dermed som sin første oppgave å redde klubben fra nedrykk. Den nyansatte, uavhengig av hvilket verdensstjernenavn det blir, får heller ikke forsyne seg fra øverste hylle når overgangsvinduet igjen åpner.

Det ryktes at klubben vil bruke 50 millioner pund i januar, og dette rekker ikke nødvendigvis veldig langt i dagens marked. Selgende klubber vil naturligvis melke Newcastle-eierne for alt det er verdt, når man vet hvilke ressurser de sitter på.

Steve Bruce har gjort jobben han ble satt til, nemlig å holde klubben i Premier League frem til Ashley fikk betalingen han søkte for sine aksjer. 60-åringens metoder for å holde båten flytende har vært omstridte, men voldsomme skadeproblemer har heller ikke gjort det enkelt for den tidligere stopperkjempen. Hans etterfølger får det ikke særlig enklere.

Newcastle står med usle tre poeng fra sesongens åtte første kamper, og hvem som sitter i sjefsstolen når det i helgen venter bortekamp mot Crystal Palace gjenstår å se. Inntil videre er assistentGraeme Jones gitt det midlertidige ansvaret. 

Neste hjemmekamp spilles mot Chelsea, og hvem vet; kan hende er det Frank Lampard som skal lede Newcastle mot gamle kjente.

Spekulasjonene rundt hvem som blir neste Toon-manager går imidlertid høyt.

Roberto Martinez, Steven Gerrard, Jose Mourinho, Antonio Conte, Roberto Mancini, Ralf Rangnick, Graham Potter, Zinedine Zidane…

Uansett hvem det blir, Toon-fansen har ikke lenger særlig å skylde på om elendigheten skulle fortsette.