• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Premier League-parodi

Premier League-parodi
Foto: Bildbyrån

Av KMarki

Ny uke, nye utsatte Premier League-kamper

Det som skulle være en hjelp til klubbene under alvorlig pandemi, har utviklet seg til å bli en parodi. Det søkes om utsettelse i hytt og pine, og Premier League virker ikke å ha klare regler.

Nå er det ikke lenger bare store covid-utbrudd som tas hensyn til, men også generelle fravær, som skader, landslagsoppdrag og spillere på utlån som gjør at klubbene ikke kan stille sine beste ellevere.

Liverpool fikk utsatt sin første semifinale mot Arsenal grunnet «covid-utbrudd», men de «positive» prøvene viste seg snart å være falsk alarm. Arsenal fikk selv utsatt helgens kamp mot Tottenham, men det viste seg kjapt at det kun var én spiller som hadde testet positivt. Øvrige fravær skyldtes skader og landslagsoppdrag, samme uke som to spillere var sendt ut på lån.

Burnley fikk kampen mot Leicester utsatt grunnet påstått covid-utbrudd, før de mandag også meldte å ikke kunne stille lag i den allerede utsatte kampen mot Watford som skulle spilles i dag, tirsdag.

Burnley har nå fem utsatte kamper på innerlomma, og med denne utviklingen vil The Clarets neste sesong måtte spille både Premier League- og Championship-kamper.

Rett skal være rett; bare to av de fem kampene er utsatt etter ønske fra Burnley, men begge etter at de ble stående uten sine to beste spillere.

Maxwel Cornet er på landslagsoppdrag, mens Chris Wood er solgt til nærmeste rival i nedrykksstriden. Man begynner jo etter hvert å lure på om det påståtte covid-utbruddet er reelt.

Vi har nå ni strake dager med engelsk fotball på menyen foran oss, fra Premier League, ligacupen og The Championship. Hvor mange av de ni dagene det faktisk vil bli spilt fotball er fortsatt i det blå. Det er nå tross alt allerede 22 utsatte kamper i den øverste divisjonen, og fra neste uke skal de «hardt prøvede» spillerstallene ut i vinterferie.

La oss håpe Burnley før helgens planlagte kamp mot Arsenal (!) finner en spiss som kan fylle tomrommet etter Wood. Allerede oppgitte Fantasy-spillerne gjør nok uansett lurt i å unngå spillere fra disse to klubbene denne helgen.

Premier League-klubbene har spillere til å stille fem ellevere hver, men her tas ikke sjansen på å gi ungdom og/eller uprøvd talent sjansen. For mye står på spill, og da søkes heller om utsettelse.

Nye klare regler må på plass. Jo før, jo heller.

Akkurat nå er det en parodi.