• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Ragnhild Lund Ansnes

Spenning til det siste

Spenning til det siste
Foto: Bildbyrån

Av Ragnhild Lund Ansnes

Det blir langt fra kjedelig når siste Premier League–runde sparkes i gang. Marginene i kampen om topp fire er små og gevinstene er store.

Liverpool, lørdag 22. mai 2021: Her i huset roer vi nervene med veldedighets-løpet Run for the 96, påfulgt av Eurovisjons-fest (for jentene) før morgendagens litt for spennende kamp på Anfield mot Crystal Palace.

De røde ligger ikke bare likt med Leicester i poeng – vi har scoret like mange mål også (66) før siste runde i morgen. Heldigvis har Liverpool sluppet inn fire færre mål. I morgen tar Leicester imot Tottenham og en Harry Kane som jager Golden Boot i duell mot Salah. Det er dødt løp før siste runde, der de begge står med 22 mål. Fernandes på tredjeplass skal få slite med å ta dem igjen med sine 18. 

Supporter-hjelp
Liverpool ligger dessuten kun ett knepent poeng bak Chelsea på tredjeplassen, som må spille sin siste kamp borte mot Aston Villa, og de går glipp av støtten fra hjemme-fansen slik Villa vil få, i en runde med tusenvis av supportere spredt ut på Villa Park.

Det kan virke til Liverpools fordel. Endelig skal Liverpool få oppleve å ha 10 000 supportere på Anfield for første gang siden de vant Premier League-trofeet i fjor sommer. For en underlig sesong dette har vært.
Jeg tipper de 10 000 som er på plass, kommer til å lage lyd for alle de som ikke fikk benytte sitt sete i denne pandemien.

Topp fire-gevinstene
Det er ikke bare Champions League-spill, og både mer spenning og mer penger, som ligger i potten for topp fire-plassen. Det kan også være helt avgjørende for at Liverpool får styrket stallen med de spillerne de har på toppen av ønskelista.

Det kan ikke ha vært mange spillere som ikke ønsket å spille for Liverpool etter fjorårets sesong. Resultatene, rekordene, spillegleden, spillestilen, samholdet og karismatiske Klopp gjorde stort inntrykk (og skapte en god del misunnelse) over den ganske fotball-klode. Men pandemien og store økonomiske tap for klubbene, satte stopper for de store overgangene  - det er i dette vinduet Klopp og co må handle for å unngå nok en sesong som denne, som ble så amputert på grunn av skader på nøkkelspillere og mangel på gode nok vikarer.

Drømmespillere tilgjengelige
Det er godt å vite at et par av Liverpools aller viktigste spillere forhåpentligvis er friske og raske til neste sesong. Da tenker jeg særlig på van Dijk og Henderson. De røde falt sammen som et korthus etter Virgils langtidsskade, og laget klarte ikke å heve seg på sitt maksimale nivå uten ham og Henderson som dirigenter og sjefer på banen. Disse to lederfigurene vil hjelpe laget til å yte bedre og mobilisere mer også i kamper mot ”mindre” lag. Lag som har stjålet unødvendige poeng i år.

Dessuten har denne sesongen avslørt at våre Fab 3 (Salah, Mané og Firmino) ikke er like pålitelige målmaskiner og like Fab i alle kamper, og at Liverpool trenger å styrke laget med en toppkvalitets-angrepsspiller. Jota har vært et friskt pust, men har dessverre slitt med skader.

Nyheten om at Mbappé er på vei bort fra PSG gir håp om at han er på vei til Liverpool. Men det er nok avgjørende at LFC kvalifiserer seg til Champions League for at han kommer til Merseyside. Champions League er det beste lokkemiddelet etter en sesong Liverpool har vært langt fra å overbevise.

Satser på seier
Crystal Palace og Roy Hodgson kommer til Anfield med det ydmykende 0-7-tapet hjemme mot Liverpool tidligere i sesongen. Palace har tapt på sine tre siste Anfield-besøk.
Det er for øvrig ingen Premier League-lag Klopp har vunnet over flere ganger (9) enn Palace.

I mål står Alisson i sin 100. seriekamp for LFC - og blir den 16. Liverpool-keeperen som har klart dette. 43 av disse kampene har han holdt buret rent.
Øyeblikket da han scoret vinner-målet mot West Brom, og holdt liv i topp fire-drømmen på overtid, er uten tvil sesongens øyeblikk for meg. Umulig å ikke gråte.

Det er også fint å se at Andy Robertson har fått dreis på formen og innleggene sine igjen. Han er den eneste Liverpool-spilleren som har startet i alle 37 ligakampene.
Gini Wijnaldum har også spilt i samtlige kamper, men kommet på som innbytter i fire av dem. Som i fjorårets sesong, er disse to Liverpools mest pålitelige spillere som har klart å unngå skader – selv i en sesong der alle lag har vært plaget med skader fra kort pre-season og tettere kampprogram enn normalt.

En manager-traver gir seg

Når Roy Hodgson returnerer til Anfield, er det som den eldste Premier League-manageren noen sinne (73 år og 287 dager).  Man kan si hva man vil om mannens (mangel på) utstråling, og fotballen Liverpool spilte under hans ledelse. Men ingen kan ta fra ham en imponerende utholdenhet som manager gjennom utrolige 45 år. Tenk å leve i trener-presset i så mange år. Jeg tipper Anfield-fansen har forstand til å hedre ham og takke ham verdig av etter hans aller siste kamp som Premier League-manager før han pensjonerer seg.

Tipper hjemmeseier
Og det er klart at det er lettere å være rause om Liverpool samtidig feirer seier og Champions League-spill til neste år.

Jeg tipper Liverpool vinner 4-0, og der Salah scorer to av dem og stikker av med også denne sesongens Golden Boot. En god oppmuntring før spill i rødt også neste sesong.

Hva tror du?

Ønsker dere alle en riktig god siste Premier League-runde!

Alt om den siste ligarunden finner du i denne ukes gratis spesialutgave av Tipsbladet.