• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Kim Marki

Sutre-onsdag

Sutre-onsdag
Foto: Bildbyrån

Av KMarki

Det regner. Alt som er gøy er stengt. Premier League er byttet ut med skammelige og uinteressante landskamper og de ferskeste VAR-avgjørelsene gjør fortsatt kål på nattesøvnen. Akkurat som ens egne vurderinger i Fantasy League.

VAR er en styggedom som til tider faktisk kan legge demper på fotballinteressen man har drasset på siden de aller første skrubbsårene så dagens lys. Et nytt høydepunkt for idiotien kom lørdag, da Patrick Bamford ble dømt i offside for å ha PEKT hvor han ønsket pasningen til det som ville ha vært en aldeles nydelig Leeds-scoring.

La Massey bestemme
Videodømmingen har samtidig gjort linjedommere arbeidsløse. Eller, de får for alt jeg vet fortsatt betalt. Av hvilken grunn er jeg mer usikker på. De er jo nå som småbarn i 17.mai-tog. Det vinkes ikke før de får beskjed fra en foresatt om å gjøre det. Kan hende får også disse betalt i iskrem.

Synd og skam, da Sian Massey og hennes nesten like gode kolleger langt er å foretrekke fremfor det hersens videobildet med streker og tabeller. Det gjøres fortsatt feil, men nå av folk i en buss parkert milevis fra hvor poengene skal deles ut heller enn av de som faktisk er tilstede der det faktisk skjer.

Hawk Eye tilgis, under tvil
Ok, noen av de nymotens hjelpemidlene har faktisk bidratt på en positiv måte. Mållinjekameraet har vært gull, og da foreløpig bare med ett unntak.

Det unntaket kan samtidig ha avgjort nedrykksstriden i Premier League forrige sesong. Daværende Villa-keeper Ørjan Nyland var som vi husker langt inn i eget bur og plukket ballen som skulle ha blitt dømt mål for Sheffield United. Uten denne åpenbare blemma kunne Joshua King og Bournemouth fortsatt spilt Premier League-ball, mens Villa kunne vært å finne på nedre halvdel av Championship-tabellen – uten Jack Grealish og lagets alle nykommere som har bidratt til at man nå flyr høyt i Premier League.

Utviklerne av Hawk Eye har beklaget, og under tvil velger vi å tilgi. Alt for å slippe flere episoder som da Pedro Mendes i 2005 ble robbet for scoring på Old Trafford. Er du av de unge lovende som ikke har sett episoden hvor United-keeper Roy Carroll hjelpeløst hentet ballen halvmeteren inne i eget mål? Da må jeg nesten henvise til youtube.

Skammelig Europa-turné
Denne uken skal altså landslagene overta plassen i rampelyset. Dette har egentlig både undertegnede og kollega Axel sagt en del om, men en siste (?) tirade rydder jeg plass til. HVA I ALL VERDEN ER DET MAN DRIVER MED?

Vi husker med gru våren i år, da denne elendige pandemien satte ligafotballen på en altfor lang pause. Det ble faktisk ikke spilt fotball overhodet, og nå velger man altså å sette alt over styr igjen. Som en av mine andre ypperlige kolleger sier denne uken; det er ikke spørsmål OM fotballen legges på is igjen, men NÅR. Denne gang grunnet UEFA som på død og liv, bokstavelig talt, skal arrangere landskamper Europa rundt. Landskamper fullstendig uten betydning, uten tilskuere og uten poeng eller avansement på spill. Dresskledde idioter bestemmer, penga rår.

Kaos på sykestua
Når det igjen dukes for ligafotball vil klubbene står med en haug av spillere som må i isolasjon grunnet påført smitte. Dette kommer da i tillegg til de mange skadefraværene som kommer i kjølvannet av de samme landskampene. Jeg er faktisk IKKE tilhenger av fem mulige bytter i Premier League, da dette så utvilsomt favoriserer de største og rikeste klubbene (selv om jeg selv har hjertet i en av disse klubbene). Alt tatt i betraktning er det uansett il å forstå at Pep og Klopp ønsker seg fem innbyttere, som resten av Europa. Spilleprogrammet, inkludert hersens landskamper, gjør jo at det nå tynnes betenkelig mye i spillerstallene. Aller mest hos de største, som jo også spiller Europa-ball i midtukene.

Kløna Kim
Det deles rundhåndet ut kjeft her nå, og på tide da kanskje med litt til en selv. Mens VAR legger demper på interessen, har Fantasy-spillet ført til at det hele veies opp. FPL gir krydder til kamper man i utgangspunktet kan hende ikke har den helt store trua på.

Noen manager-spire er jeg imidlertid ikke. Heller enn å bruke spillere som beviselig gir poeng, velger jeg altså å bruke spillertyper jeg liker (som Lamptey, Eze, Grealish, Ayling, Soucek og Ward-Prowse). Etter en viss tid uten poeng velger man så å la hoder rulle, bare for å oppdage at de man solgte så plutselig slår til som man hadde ønsket. Jeg rakk AKKURAT å selge Ward-Prowse før han fant det for godt å storspille, score fantasi-mål, legge målgivende pasninger og bli poengkonge. Jeg velger så å hente ham tilbake i tide til å se ham gå målløs og motløs av banen i den påfølgende. Tålmodigheten med Soucek tok slutt kampen før han fant det for godt å score sitt første for sesongen, mens erstatter Helder Costa svarte med et akrobatisk selvmål.

Tid for Wild Card, men dette kan så definitivt ikke brukes før det i kjølvannet av landskampene er gjort opptelling av friske og raske spillere. La oss håpe de er mange nok til at neste Premier League-runde i det hele tatt kan blåses i gang.

Har Pep og Klopp da stor nok tropp til sine fem ønskede bytter?