• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Ragnhild Lund Ansnes

Adventsfotballen i gang

Adventsfotballen i gang
Foto: Bildbyrån

Første lys i adventsstaken er tent, og vi tenner det blant annet for håpet om ingen flere skader hos Liverpool i en kamptett desember.

Av RLund

”Vi kunne ha trengt litt hjelp”, så Andy Robertson på pressekonferansen dagen før Liverpool tar imot et formsterkt Ajax, som har scoret hele 25 mål på sine siste fem bortekamper i serie og cup.

De liker bortekampene i Champions League også. Der har de scoret minst to bortemål i åtte av sine ni siste Champions League-kamper hjemmefra.
Samtidig har de vært gjerrige på å slippe inn scoringer. Kun to har funnet nettet på Ajax sine siste fem oppgjør.

Tett kampprogram
For Liverpool er dette tredje kamp på bare seks dager. De har tilbakelagt ei uke med svakere resultater enn en mester verdig - med tapet mot Atalanta og uavgjort mot Brighton. Nå handler det om å sanke minst ett poeng for å sikre avansement til sluttspillet for 10. gang for Liverpool i Champions League.

Det er ingen hemmelighet at det var en gedigen skuffelse at vi tapte hjemme i forrige runde. Det var en tannløs affære av et skaddeutsatt Liverpool. Istedenfor for målfesten vi håpet på og avansement, tapte Klopp med mer enn ett mål for første gang på Anfield på hele 137 kamper! Fort Anfield med sine mange skadde riddere.

Endelig fans mot Wolves


(Foto: 
Ragnhild Lund Ansnes )

Men Fort Anfield er ikke det samme uten verdens beste supportere. På onsdag er den nasjonale lockdownen over. En måned med det, pluss ytterligere nesten tre uker lokal lockdown og massetesting som pilotprosjekt, har gjort at smitten er halvert i nordvest-England. Liverpool belønnes med å havne i beredskapskategori 2, som gjør at 2000 fans slipper inn på Anfield på søndag mot Wolverhampton.

Det blir litt som å vinne gulloddet i Charlie og sjokoladefabrikken å få plass. Men vi klager ikke, det er tross alt bedre at 2000 får komme inn enn ingen, slik tilfelle er i Manchester-klubbene. De lokale myndighetene i Manchester var veldig motvillige mot lokal lockdown før den nasjonale lockdownen, og nå betaler de ved å være i nivå 3 – i lokal lockdown -  og der folk ikke kan møtes verken utendørs eller innendørs.

Vi tar den støtten fra tribunene som vi kan få, selv om 2000 av drøye 55 000 er litt som å pisse i havet, for å bruke et nordnorsk uttrykk.

Etter Wolves sin sterke borteseier mot et tamt Arsenal i helga, krøyp ulvene inn på sjetteplass, et poeng foran Everton. Dette var faktisk den første borteseieren til Wolverhampton mot The Gunners siden 1979!

Mens Liverpools blå, som starta så godt, bare har vunnet én av de siste seks kampene. Wolves derimot, har vunnet fem, spilt to uavgjort og gått på tre tap så langt.

Som de fleste lagene i Premier League, sliter også Wolves med skader. Den mest nifse skaden var derimot ikke et resultat av mangel på presesong-trening som så mange andre skader, men en kollisjon mellom spissen Raul Jimenez og David Luiz i helga. Det er så forferdelig når en spiller blir liggende så lenge nede, før han blir båret ut.
Jimenez har gjennomgått en operasjon for kraniebrudd nå og vi sender ham all verdens ønsker om god bedring.

The Kop og Nye Main Stand er vertskap
Har jeg skjønt det rett, skal 1500 av de heldige få stå spredt utover en av Englands mest kjente tribuner, The Kop og 500 på nye Main Stand. Man skal ikke rope for høyt for å spre smitte, mener Premier League – men det høres ut som en rar regel når så få folk er spredt over et så stort område. I gamledager kunne man jo ha nærmere 30.000 trøkt sammen på The Kop. Så jeg håper vi hører fansen.

Skulle smitten minke ytterligere, og Liverpool havner i Tier 1, kan vi få 4000 fans inn. Da vil kanskje flere tribuner tas i bruk. Vi får håpe at nå når butikkene åpner for julesalg denne uka og at restaurantene igjen får lov å ta imot folk fra samme husstand, at ikke smitten kryper opp igjen.

Og at selv om de er få som kommer inn i denne første kampen med supportere siden mars, så håper jeg de er med på å blåse liv i flammene på Fort Anfield, og at de Røde sikrer nye tre poeng og øker rekorden med antall kamper ubeseiret.

Walk on – og god advent!

*Vil du vinne min nyeste bok? Delta i konkurransen!

Premier League-rundens oddsfavoritter: