• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Ragnhild Lund Ansnes

Fans i det fjerne

Fans i det fjerne
Foto: Ragnhild Lund Ansnes

To nye kamper venter Liverpool denne uka, mens håpet om supportere tilbake på tribunene i Premier League stiger.

Av RLund

Liverpool 24. november 2020: Se for deg at du omsider slipper inn i det aller helligste og kan se Liverpool spille på Anfield igjen. Du er en av de heldige, for bare 4000 av 55000 seter er okkuperte. Men på vei inn får du beskjed om at du verken har lov til å synge eller rope der inne. Hæ?

Nå som andre lockdown går mot slutten i England (2. desember) og gode nyheter om vaksiner som er på vei, har regjeringen i England denne uka begynt å se på mulighetene for å slippe inn supportere på fotball-tribunene igjen. Men nyheten er foreløpig ikke så god som den høres ut som. For det første, har Premier League sendt ut skriv til alle de 20 klubbene med restriksjoner og regler som kan måtte innføres. Blant dem, forbudet mot inntak av alkohol, mot å synge og rope inne på stadion. 

For klubbene er det å slippe inn maks 4000 supportere et rent tapsprosjekt. Bemanning, og i dette tilfelle ekstra bemanning for å kunne opprettholde smitteverns-regler, og kostnader ved å ha folk på tribunene går ikke i null før man har rundt 10 000 betalende inne i følge engelske medier. Så før man kan ønske minst 10 000 fans inn, koster det mer enn det smaker for klubbene, selv om alle klubbene savner å spille med supporterne på plass. Jürgen Klopp skulle ønske at flere kunne slippe inn, men vil veldig gjerne ha inn et par tusen istedenfor ingen.

Ny målfest mot Atalanta?
Onsdag kveld tar Liverpool imot den nord-italienske klubben Atalanta, som fikk skikkelig 0-5 juling hjemme i Bergamo mot oss. Jota herjet på topp og scoret tre.

Kanskje  øynet italienerne håp de siste par ukene, mens meldingene tikket inn om skadde sentrale Liverpool-spillere. Men det spørs om håpet bleknet etter at vi i helga spilte mot Leicester uten seks av våre beste spillere, og likevel tok tilbake tabelltoppen fra revene etter en vakker, overbevisende laginnsats som er en seriemester verdig.
Også denne gangen var Jota sentral. Han ble den første Liverpool-spilleren som har scoret i alle sine første fire hjemmekamper på Anfield, og klubben satte samtidig en ny rekord på antall seriekamper på rad ubeseiret på Anfield. En rekord fra 1981.

5¬–0-seieren over Atalanta borte var for øvrig den største borteseieren av noe engelsk lag i Italia i en europeisk turnering. Og jeg ser ikke bort fra at det kan bli nok en målfest på Anfield. Jota er i storform. Mané jakter på å bli den femte Liverpool-spilleren som scorer 20 mål eller flere i Europa. Det neste målet hans i Champions League får han inn på den statistikken.

Atalanta startet denne sesongen forrykende forover og scoret hele 18 mål på bare fem kamper. De neste seks kampene har de bare scoret seks. De har samtidig hatt trøbbel med å forsvare seg. Med tanke på at det ikke er supportere på tribunene, tror jeg ikke at de blir ytterligere ydmyket med enda flere mål enn de slapp inn hjemme mot Liverpool på Anfield. Jeg tror de har gjort hjemmeleksen sin etter kalddusjen, og kommer til å forsvare seg bedre. Likevel tror jeg Atalanta skal få det travelt i forsvaret på Anfield.

Vinner vi på onsdag, er Liverpool allerede videre i Champions League.
Jeg tipper vi vinner 4 – 0.

Og første mål scores av Jota. Det første røde målet som scores på onsdag, blir for øvrig det 50. Champions League-målet scoret på Anfield under Klopp. Det har vært en fest så langt.  Salah er også klar, og forhåpentligvis har han ikke mistet sin gullfine scoringsform etter den positive korona-testen og karantene.
Hva tror du?

Brighton  - bright and early
Til helga reiser Liverpool til sjarmerende Brighton. En språkreise dit som 14-åring, til vertsfamilie, til rullesteinstrand, Pierhead med karuseller, smale, sjarmerende gater, i et intimt sentrum i sjøluft, gjorde at jeg falt for England. (Og det krydret selvsagt det hele at fotball-VM gikk av stabelen samtidig og jeg fikk se fotball-lidenskapen og galskapen på nært hold).

Brighton har ikke hatt den beste starten. De har tapt fire kamper, spilt tre uavgjort og bare vunnet to. De ligger i skrivende stund på 16. plass. Det eneste de omtrent har til felles med Liverpool er cirka antall mål de har sluppet inn. 15 baklengs mot Liverpools 16… 

Kampen sparkes i gang tidlig på lørdag. Med sein kveldskamp onsdag så reise til Brighton, gjør at restitusjon og forberedelse til neste kamp blir kort. All for kort i følge Klopp, som vil ha disse tidligkampene på lørdager fjernet i en sesong som er så intens som den er, der hele sesongen spilles i en periode på fire uker mindre enn normalt.

Sentrale spillere tilbake
Det var godt å ha Fabinho tilbake mot Leicester og makker Matip var sterk i lufta. Det er dessuten en fryd å se Curtis Jones spille fryktløst og med selvtillit, som om han var en spiller med mange års erfaring i Premier League. Og det er bra han griper sjansen. For forhåpentligvis er Henderson og Thiago også klare for kamp igjen snart.

Jeg tror vi vinner 3-1 i Brighton., hva tror du? Skriv inn ditt resultatips i vår Facebook-sak, så er du med i trekningen av min nyeste bok!

Oddsoversikt, helgens PL-runde:

God ny fotball-uke!