• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League Ragnhild Lund Ansnes

Nøkkelspillere tilbake

Nøkkelspillere tilbake
Foto: Bildbyrån

Denne uka er sentrale spillere tilbake på treningsfeltet før Liverpool tar imot både Chelsea og Fulham. Går vi mot en ny vår?

Av RLund

Onsdag 3. mars 2021: Det er rart med det – hvor godt en seier smaker etter fire sjokkerende nederlag på rad for regjerende mester Liverpool, selv om det var bunnlaget som ble bekjempa. Oppvisninga mot Sheffield United ble litt som å se en hestehov kjempe seg igjennom snøen.

La oss håpe dette er første tegn til en ny vår etter en tung og lang vinter for Liverpool.

Jeg har savnet det ultrahvite tann-gliset til Firmino. Nesten hele laget går til samme tannlege i Liverpool, og da Firmino kom til ham og fikk se skalaen på hvitfarger, ba ham om to knepp hvitere en maks hvitfarge. Du kan for øvrig lese mer om hvordan alle havna hos samme tannlege, inkludert Jürgen Klopp i boka ”Verdens beste Liverpool.”

Jeg har også savnet det som har definert de forrige to sesongene: De entusiastiske og ekte gruppeklemmene, der hele laget hyppig feirer mål, og der de viser oppriktig glede på vegne av andre på laget. Mot Sheffield United var både Firminos magi, hvite glis og ikke minst vakre angrep tilbake i kampmiksen sammen med gruppeklemmene.

Andre vårtegn er helt klart å se Jota, Becker, Fabinho og Liverpools nye midtstopper Davies på treningsfeltet igjen. Lista med skadde og syke skrumper inn, mens dagene blir lengre.

Det var også godt å se Keita og Milner komme innpå i forrige kamp. Det betyr at midtbaneleddet og kreativ kraft framover forsterkes i tillegg til forsvar og målmann.

Chelsea gode under ny manager
Det kan komme godt med denne uka når Liverpool tar imot Chelsea på Anfield torsdag kveld. I motsetning til hjemmelaget, har Chelsea hatt gode resultater i vinter etter at Thomas Tuchel tok over. Chelsea er ubeseiret etter at tyskeren ble ny manager, og der de blå har vunnet seks og spilt tre uavgjort, har klatra oppover og ligger nå et usselt poeng foran oss. Resultatene kommer når man bare slipper inn to mål på ni seriekamper og scorer 10.

Selv om de fleste Anfield-rekorder ser ut til å rakne denne sesongen, er det greit å mote seg opp til kampen mot Chelsea ved å minne oss på at Liverpool kun har tapt ett av de 12 siste ligaoppgjørene mot Chelsea.
Dessuten er det også hyggelig å tenke på den forrykende kampen sist gang vi møttes på Anfield, da elleville åtte mål ble scoret i sesong-avslutninga. Keita, Alexander-Arnold, Wijnaldum, Firmino og Oxlade-Chamberlain sørga for målfest før Jordan Henderson trippet på podiet og løfta Premier League-trofeet over hodet.

Bursdagsgave til Dalglish
Det er et vidundelig minne. Og mens vi smiler over gode minner, kan vi smile litt til og håpe Sadio Mané har lyst å gjenta suksessen fra da vi besøkte Stamford Bridge i høst og han scora begge kampens mål. Det gjør selvsagt ingenting om Salah også putter et på torsdag mot gamleklubben på ferden med å surfe inn som årets toppscorer.

Det ville vært en fin bursdagsgave til mannen som har ei langside kalt opp etter seg på Anfield og som delte ut seriemester-medaljene i fjor sommer. Sir Kenny Dalglish fyller 70 år på torsdag, og det er bare rett og rimelig at han får servert en seier på dagen.

Så får vi se hva dommer Craig Pawson finner på. Han har delt ut hele tre røde kort på sine siste fire Premier League-kamper! Håper han lar det røde korte ligge i lomma denne kampen.

Jeg er usikker på resultatet mot et formsterkt Chelsea. Selv om supporter-hjertet mitt vil ha knusende seier, sier fornuften at det fort kan bli et uavgjort. Hva tror du?

Sjansen til ytterligere selvtillit
Kampen mot bunnlaget Sheffield United viste oss i alle fall at Liverpool er i stand til å mobilisere mot bunnlag etter noen sjokkresultater mot lag i nederste halvdel på tabellen. Denne kampen bygde selvtillit, og på søndag har vi sjansen til å bygge den ytterligere, uavhengig av hvordan det går mot Chelsea.

Søndag tar vi nemlig i mot Fulham, som i skrivende stund ligger på 18. plass. Det burde ligge an til en målfest på Anfield. Jeg tipper Liverpool vinner 4-0.

Ønsker dere alle ei god kampuke. Up the Reds!

Midtukens oddssammenlikning viser at Coolbet.com fortsatt er spilltilbyderen som betaler best for favorittseirer: