• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League RAGNHILD LUND ANSNES

Rydder kongen bort gamle spøkelser?

Rydder kongen bort gamle spøkelser?
Foto: Bildbyrån

Da Liverpool sist møtte Watford stoppet de rødes historiske rekke med ubeseirede kamper, da de tapte for første gang i serien på 422 dager. Denne gangen kan Liverpool vinne sin 800. bortekamp i serien om de ikke går på samme smell som sist.

Av RAGNHILD LUND ANSNES

Liverpool 15. oktober 2021: Det var et sjokk da laget, som endte opp med å rykke ned, banka dem som senere skulle bli seriemestre, Liverpool, 3-0, i rekord-sesongen til Liverpool. Watford var det første laget på 44 ligakamper som klarte dette. Ingen så den komme da Watfords Sarr scoret to og Deeney ett. Jeg var nok ikke den eneste Liverpool-supporteren som gned meg i øynene og nesten ikke trodde det jeg så på tampen av februar i 2020.

Liverpool hadde fram til da spilt eventyrlig fotball og vunnet hele 18 kamper i strekk i sin jakt på å sette ny rekord på antall ubeseirede kamper på rad i engelsk toppfotball. De var så nære, så nære, men nedrykkslaget Watford satte en stopper for moroa. 

Nye rekorder venter
Nå er Watford tilbake i toppfotballen, og ligger foreløpig bare på en 15. plass med fire tap, ett uavgjort og to seire på de første sju første rundene. De møter et Liverpool som ga fra seg tabelltoppen etter et overraskende uavgjort mot nykommer Brentford før landslagspausen.
Watford tar imot Liverpool vel vitende om at de mangler både Alisson Becker og en av sine beste midtbanespillere Fabinho, som er forsinket tilbake fra tjeneste for Brasil.

Skulle Liverpool hevne seg mot laget som stoppa dem på oppløpet til å bli laget som satt ny ubeseiret kamprekke i serien i England, blir det klubbens 800. borteseier i serien.

Akkurat nå er Liverpool det mestscorende laget i Premier League. Blir det målrikt mot Watford, altså om de scorer tre mål eller mer, blir Liverpool det første laget i engelsk toppfotball som har scoret 3 eller flere mål i sju bortekamper på rad (i alle konkurranser – ikke bare ligaen). 

Kongen Salah
Liverpool har servert en målrik åpning av sesongen, mye takket være Mo Salah som er i storform. Scorer han i helga, har han scoret i åtte kamper på rad (i alle konkurranser) for første gang for Liverpool. Og starter han, som jeg regner med at han gjør, blir det hans 200. kamp fra start for de røde.

Denne uka ble jeg intervjuet av en egyptisk avis, og de er veldig opptatt av rollen og innflytelsen Salah har. Jeg er overbevist om at han, som en så fantastisk rollemodell, er med på å bygge bro mellom religioner og mellom øst og vest, nord og sør.
Blir Salah i Liverpool og signerer ny langtidskontrakt, kommer han til å bli stående som en av de største legendene i Liverpools historie. Akkurat nå er han Premier Leagues beste spiller så vel som en av verdens beste spillere. Samtidig er han ydmyk, hardtarbeidende, profesjonell og med gode verdier. Drar han etter denne perioden, blir han bare en Torres eller en Suarez. Men han har muligheten til å forbli konge, akkurat som King Kenny.

Han bryter stadig rekorder: Scorer Salah mot Watford, er han den fjerde LFC-spilleren i historien til å score i alle de første fire bortekampene i serien. Vi må tilbake til Sam Raybould i 1902-03-sesongen, deretter John Aldridge i 1987-88-sesongen, og deretter dansa Daniel Sturridge sin breakdance i de fire første bortekampene i 2013-14-sesongen, da han og Suárez herja framover og hjalp til med å score 101 mål og likevel bare bli knepent nummer to etter City i siste runde. Aldri før hadde et lag scoret så mange mål uten å vinne serien…

Flere milepæler
Om Jordan Henderson spiller i helga, blir det hans 150. kamp som kaptein for Liverpool i serien. Det er på tide at jeg skriver en egen blogg om hvor viktig Henderson er snart…
Og Sadio Mané jakter på sitt 100. Premier League mål. Han er bare ett mål unna.

Jeg tipper Liverpool stikker av med en 1-3-seier og Mo Salah og Mané scorer ett mål hver.
Hva tror du? Riktig god kamp!