• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Ntb-fotball ntb

Arsenal glitret med Ødegaard på benken

Arsenal glitret med Ødegaard på benken
Britain Soccer Premier League AP

Arsenal fikk tilbake vinnerfølelsen etter to svake uavgjortresultater.

Av ntb

Arsenal fikk tilbake vinnerfølelsen etter to svake uavgjortresultater. Det skjedde uten Martin Ødegaard fra start i fredagens 3-1-seier hjemme mot Aston Villa.

Thomas Partey og Pierre-Emerick Aubameyang ga vertene en fortjent to måls ledelse til pause, mens Emile Smith Rowe økte forspranget ytterligere tidlig i 2. omgang. På tampen reduserte Villa-innbytter Jacob Ramsey på et kanonskudd.

Arsenal fikk en skrekkelig start på Premier League-sesongen med tre tap og 0-9 i målscore. Siden har London-laget gått ubeseiret i seks oppgjør, men formkurven var i ferd med å duppe igjen med to strake poengtap før møtet med Villa.

Det fikk manager Mikel Arteta til å ta grep. Han gjorde tre endringer på laget som fire dager tidligere så vidt greide 2-2 mot Crystal Palace. Det sendte Ødegaard ut av startoppstillingen for første gang på sju seriekamper.

Drammenseren fikk kritikk i engelske medier etter mandagens opptreden. Han slapp til mot Villa i det 68. minutt.

Metalltreff og scoring

Partey nikket Arsenal opp i 1-0 etter en halvspilt omgang. Ghaneseren satte hodet på Rowes corner og stusset ballen forbi tidligere Arsenal-målvakt Emiliano Martínez via bakken.

Noen minutter i forveien traff samme mann tverrliggeren. Da dunket han til etter et frispark. Arsenal var klart best før hvilen, og kun en glitrende keeperredning stoppet Bukayo Saka fra å gjøre 2-0 etter en halvtime.

Doblingen kom til slutt. På overtid av omgangen mislyktes Matt Targett med en klarering og felte Alexandre Lacazette, og Arsenal fikk straffe etter en titt på VAR-skjermen. Den reddet Martínez, men returen havnet rett i beina på straffetaker Aubameyang. Hjemmelagets kaptein scoret enkelt.

Hamret til

Rowe la på 3-0 etter en kontring i det 56. minutt. Ballen lå i nettet etter å ha vært innom både Tyrone Mings og nærmeste stolpe på veien.

Aston Villa sprakk Arsenal-nullen da lagets lokale 20-åring dunket til fra 20 meter. Det var innbytterens første mål som seniorspiller.

Etter ni runder ligger Arsenal på 9.-plass med 14 poeng, mens Villa har tre poeng mindre og er nummer 13 på tabellen.

(©NTB)