• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Ntb-fotball ntb

Benzema-dom faller om fire uker

Benzema-dom faller om fire uker
Ukraine Soccer Champions League AP

Real Madrids stjernespiss Karim Benzema får 24.

Av ntb

Real Madrids stjernespiss Karim Benzema får 24. november vite utfallet av rettssaken der han har vært tiltalt for utpressing. Han risikerer betinget fengsel.

Påtalemyndigheten i Versailles bekrefter datoen for domsavsigelsen overfor nyhetsbyrået DPA. Rettssaken startet onsdag, og dagen etter la aktor ned påstand om å straffe Benzema med ti måneders betinget fengsel og en bot på 75.000 euro. Summen tilsvarer 728.000 kroner.

Den delikate saken fra 2015 er blitt døpt «sexvideo-saken» og førte blant annet til at både Benzema og tidligere medspiller Mathieu Valbuena ble utestengt fra Frankrikes landslag.

Benzema er anklaget for å ha hjulpet utpressere til å komme i kontakt med Valbuena i et forsøk på å presse ham for penger. En sexvideo på Valbuenas telefon ble brukt som middel. Fire andre menn er også tiltalt i saken.

Mustapha Zouaoui er utpekt som hovedmann og har innrømmet å ha stått bak. Han beklaget til Valbuena i retten.

– Jeg ber om unnskyldning fra bunnen av mitt hjerte, sa han.

Benzema har hele tiden benektet anklagene og sagt at han bare ville hjelpe Valbuena med å komme seg ut av situasjonen. Real Madrid-spissen var ikke å finne i lokalene da rettssaken startet. Senest tirsdag spilte han mesterligakamp mot Sjakhtar Donetsk og scoret 5-0-målet.

Tidligere i år gjorde Benzema comeback for Frankrike etter å ha stått utenfor i fem og et halvt år.

(©NTB)