• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Allsvenskan ntb

Bergets klubb med bønn til fansen: Ikke kom for å feire gull!

Bergets klubb med bønn til fansen: Ikke kom for å feire gull!
Sweden Europa League AP

Jo Inge Berget og Malmö kan bli seriemestere i svensk fotball søndag.

Av ntb

Jo Inge Berget og Malmö kan bli seriemestere i svensk fotball søndag. Nå ber klubben innstendig egne supportere om å holde seg unna selv om det skjer.

Malmö har matchball i gullkampen i Allsvenskan hjemme mot Sirius. Seier sikrer seriemesterskapet selv om tre serieomganger gjenstår.

Da Skåne-klubben sist vant tittelen i 2017, møtte 2000 supportere opp for å hylle spillere og ledere etter den avgjørende borteseieren mot Norrköping. Den slags vil ikke klubbledelsen ha noen reprise av nå.

Av hensyn til det stadige økende antallet smittetilfeller i Sverige, vil Malmö-ledelsen unngå enhver form for spontan feiring.

– Vi kan ikke tilby noen kontrollert feiring eller at spillerne på noe vis kommer ut og møter supporterne med tanke på omstendighetene. Vi vet jo ikke om vi kommer til å ta SM-gull, men som sikkerhetssjef må jeg planlegge for det som teoretisk kan skje, sier Peter Narbe i Malmö.

Klubben har sett på muligheten for at spillertroppen kan kjøre kortesje i en buss på en forutbestemt rute i den sørsvenske byen.

– Men en kortesje vil bli sett på av politiet som et offentlig arrangement, og da må man søke tillatelse. Og ettersom man kan mistenke at flere enn 50 personer kommer til å samle seg, sier politiet at de ikke vil innvilge noen slik tillatelse, sier Narbe.

Løsningen blir i stedet å feire seriemesterskapet digitalt.

Søndagens kamp i Malmö blir spilt uten tilskuere, og klubber varsler at det vil bli satt i verk strenge tiltak for å sørge for at ingen tar seg inn på arenaen.

<p>(©NTB)</p>