• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Ntb-fotball ntb

Dansk supporter ble nektet boikottbanner under kamp

Dansk supporter ble nektet boikottbanner under kamp
Denmark Austria WCup 2022 Soccer AP

En dansk supporter ble fratatt sitt banner med en oppfordring om å boikotte VM i Qatar under kampen

Av ntb

En dansk supporter ble fratatt sitt banner med en oppfordring om å boikotte VM i Qatar under kampen mot Østerrike i Parken tirsdag.

Danmark sikret seg plass i Qatar-VM med 1-0-seieren over Østerrike. Dagen derpå får det stor oppmerksomhet at en supporter ble fratatt et banner der det sto «Boikott Qatar».

Grunnen til at supporteren ble fratatt sitt boikottbanner, er at det ble tolket som et politisk budskap, opplyser Danmarks fotballforbund (DBU).

– Fifas regler er jo at man ikke kan ha politiske budskap på bannere og flagg i kampene. Det ble vurdert til å være et politisk budskap, sier Jakob Høyer, kommunikasjonssjef i DBU.

Et banner med krav om menneskerettigheter for migrantarbeidere ble vist fram etter samarbeid mellom danske fans og menneskerettsorganisasjonen Amnesty International.

Onsdag bekrefter også både danske fotballedere og politikere at laget skal delta i VM. Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen sier det var feil å gi VM til Qatar, men at Danmark vil delta.

– Landslaget og utøvere skal ikke være gisler. Selvfølgelig skal de til VM, så kan vi andre føre utenrikspolitikken, sier hun til dansk TV2.

(©NTB)