• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Ntb-fotball ntb

Europas toppligaer rykker ut mot VM-planer: – Skadelig

Europas toppligaer rykker ut mot VM-planer: – Skadelig
VM-kvalifisering menn, gruppe C (9. runde): San Marino-Norge NTB

Fifas ønske om å arrangere fotball-VM annethvert år møter sterk motstand.

Av ntb

Fifas ønske om å arrangere fotball-VM annethvert år møter sterk motstand. Fredag sluttet interesseorganisasjonen for 27 europeiske ligaer seg til kritikken.

European Leagues-direktør Jacco Swart mener en radikal endring av fotballkalenderen vil få økonomiske konsekvenser og svekke den sportslige verdien for nasjonale klubbturneringer.

– Fifas planer er skadelige for klubbfotballen, spillere og fans, sier Swart til nyhetsbyrået DPA.

Det er tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger som har lansert ideen om å arrangere VM hyppigere. Han vil kutte dagens mellomrom på fire år til to. Wenger jobber i dag som utviklingssjef i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

Planene har særlig fått hard medfart i Europa. Uefa-president Aleksander Ceferin har truet med VM-boikott, og i forrige uke mer enn antydet den danske fotballpresidenten Jesper Møller at det kan bli aktuelt å vende Fifa ryggen.

– I verste fall, og som en siste utvei, kan det ikke utelukkes at fotballforbund bryter med Fifa i protest og mangel på entusiasme rundt planene, sa Møller.

Norges Fotballforbund er på samme linje som Uefa. Også i Sør-Amerika og Asia er det sterke innvendinger mot å holde VM oftere.

(©NTB)