• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Superligaen ntb

FCK revurderer managerrolle etter Solbakken-exit

FCK revurderer managerrolle etter Solbakken-exit
NTB

FC København overveier om klubben skal hente inn både en sportsdirektør og en hovedtrener som erstat

Av ntb

FC København overveier om klubben skal hente inn både en sportsdirektør og en hovedtrener som erstatning for den sparkede manageren Ståle Solbakken.

Solbakken hadde fra 2014 og fram til lørdag en managerrolle i den danske storklubben. Dermed hadde han både ansvaret for treninger og kamper som hovedtrener, og for kjøp og salg av spillere.

I Storbritannia er managerrollen meget utbredt, men man ser den ikke like ofte i Danmark og andre land i Europa. AC Horsens er en annen dansk klubb som hadde en manager, men klubben gikk tilbake til sportssjef og hovedtrener da Bo Henriksen ble sparket i sommer.

Nå vurderer FC København om de skal gjøre det samme grepet.

Mektig

– Jeg har blitt spurt mange ganger om Ståle hadde fått for mye makt. Det hadde han ikke, for da hadde vi ikke hatt ham i den posisjonen. Men det er en uvanlig sammensetning, sier FCKs styreleder Bo Rygaard – og fortsetter:

– Derfor ser vi i første omgang på hvem som skal være vår framtidige hovedtrener, og parallelt vurderer vi den samlede organisasjonen rundt fotballaget.

Inntil videre er Solbakkens ansvarsområder fordelt på to personer: Klubblegenden William Kvist er midlertidig sportslig leder, mens Hjalte Bo Nørregaard tar over treneransvaret.

Dårlig timing?

Solbakken har nylig hentet hjem to forsvarsspillere til FCK, og det var nettopp nordmannen som sto for forhandlingene med Peter Ankersen og Mathias «Zanka» Jørgensen.

Begge har uttalt at forholdet til Solbakken var et viktig parameter for å returnere til dansk fotball og FCK. Men de får altså ikke spille videre med Solbakken som sjef. Zanka har ikke engang møtt Solbakken etter at hans låneavtale fra Fenerbahçe til FCK gikk i orden.

– Det er ikke slik at Zanka er blitt lokket hit. Han gleder seg skikkelig. Ståle har vært vårt ansikt i mediene, men det er et stort apparat som jobber sammen. Zanka kommer ikke bare fordi Ståle syntes at det var en god idé, sier styreleder Rygaard.

Han ønsker ikke å uttale seg ytterligere om timingen mellom det nylig stengte overgangsvinduet og sparkingen av Solbakken.

(©NTB)