• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Ntb-fotball ntb

Fotballfest da Brann kjørte over Sandnes Ulf

Fotballfest da Brann kjørte over Sandnes Ulf
SK Brann - Sandnes Ulf (OBOS-ligaen) NTB

Brann lekte seg til 3-0-seier mot Sandnes Ulf i 1. divisjon mandag.

Av ntb

Brann lekte seg til 3-0-seier mot Sandnes Ulf i 1. divisjon mandag. Det var bergensernes første trepoenger på hjemmebane denne sesongen på tredje forsøk.

To tidlige scoringer fra Frederik Børsting og Mathias Rasmussen gjorde oppgjøret tøft for Sandnes Ulf. Et Brann i lekehumør herjet med gjestene, som var heldig med at det kun sto 2-0 til pause.

Andre omgang fortsatte med sjansesløseri fra Brann. Først kvarteret før slutt punkterte Niklas Castro kampen med Branns tredje for kvelden.

Bergenserne har til gode å avgi poeng i år, med fire seiere og to uavgjort på seks kamper. Dagens seier sørget også for at Brann går forbi rogalendingene og er nummer to på tabellen. Sandnes Ulf startet sesongen med fire strake seiere, men har nå tapt to på rad og ligger på 4.-plass i seieren.

Brann møter Fredrikstad hjemme i neste runde, mens Sandnes Ulf tar imot tabelltopp Mjøndalen.

Uavgjort i Oslo-derby

Det ble spilt to andre kamper i 1. divisjon mandag. I kampen mellom Stabæk og Grorud sendte Sindre Osestad sistnevnte i føringen etter minuttet spilt da han plukket opp en retur fra keeper Marcus Sandberg.

Stabæk ristet av seg sjokkåpningen, men klarte ikke å utligne før pausen. I andre omgang kom Stabæk ut med en helt annen energi og skapte sjanse på sjanse. Etter snaue timen fikk endelig hjemmelaget målet sitt, da Fatim Azemi bredsidet et innlegg i mål fra ti meter.

Etter utligningen var det enveiskjøring mot Grorud-målet, men gjestene holdt unna. Dermed endte hovedstadsderbyet 1-1.

Stabæk møter Raufoss borte i neste seriekamp, mens Grorud tar imot Bryne.

Sjansesløseri

I den siste kampen tok Fredrikstad imot tabelljumbo Skeid. Hjemmelaget banket Sandnes Ulf 4-0 i forrige runde, og det startet bra mot Skeid. Etter kvarteret sendte pannebrasken til Nicolay Solberg vertene opp i 1-0.

I andre omgang sløste Fredrikstad med sjansene. Tjue minutter før ordinær tid var Johnny Budson nær utligning på hodet, men keeper Håvar Jenssen fikk avverget med en kjemperedning. Kort tid etter sørget Ayoub Alessami for 2-0 og tre poeng til FFK.

Fredrikstad møter Brann borte i neste seriekamp, mens Skeid og Stjørdals-Blink møtes til bunnoppgjør.

(©NTB)