• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Generell ntb

Reiten om strenge innreiseregler: – Jeg har blitt god til å sitte i karantene

Reiten om strenge innreiseregler: – Jeg har blitt god til å sitte i karantene
Germany Women's Soccer AP

Guro Reiten må i karantene i ti dager når hun reiser hjem fra England.

Av ntb

Guro Reiten må i karantene i ti dager når hun reiser hjem fra England. Hun har blitt vant til det etter meget strenge regler det siste året i England.

Regjeringens nye innreiseregler for reisende fra land utenfor EØS- og Schengen-land ble innført 9. mai. Uansett om reisen er nødvendig eller ikke, må alle på karantenehotell ved ankomst Norge i tiden som kommer.

Guro Reiten skal spille mesterligafinale med Chelsea på søndag, og reiser hjem kort tid etter det. Hun har levd under så strenge regler i England at de ti dagene sier hun skal gå helt fint.

– Det må jeg bare gjennomføre. Jeg forholder meg til reglene. Jeg har vært lenger enn det i isolasjon, for vi har vært mye ute og reist. Jeg tror jeg har sittet tre måneder i isolasjon dette året, sier hun og ler.

På spørsmål om hva hun skal gjøre, forteller hun at hun har lite igjen å se på Netflix.

– Jeg har jo sittet såpass mye i karantene og isolasjon, at jeg har sett det meste. Jeg finner nok noe å gjøre, sier hun.

Håkon Evjen reiser hjem til Norge mandag.

– Det blir tungt, men jeg skal klare å komme meg gjennom det. Det føles unødvendig å sitte på et karantenehotell, men å sitte i karantene er selvfølgelig noe jeg respekterer og skal klare helt fint.

Evjen antyder at det kan bli mye dødtid å fylle.

– Hvis jeg er der i ti dager, og sover åtte til ti timer, har jeg 14–16 timer i døgnet hvor jeg er våken. Så blir det 140 timer med Netflix. Det er mye! Litt for mye, sier Nederland-proffen og ler.

(©NTB)