• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Champions League ntb

Haaland med nye scoringer for Dortmund

Haaland med nye scoringer for Dortmund
Belgium Soccer Champions League AP

Erling Braut Haaland sto for to av målene da Dortmund slo Brugge med 3-0 i mesterligaen.

Av ntb

Erling Braut Haaland sto for to av målene da Dortmund slo Brugge med 3-0 i mesterligaen. Nordmannen har scoret i tre av tre mesterligakamper i høst.

Haaland liker seg rett og slett når det er snakk om mesterliga, og 20-åringen fortsetter å levere varene fra øverste hylle. Forrige sesong scoret han i åtte av ni mesterligakamper og endte opp med ti mål. Denne sesongen har han scoret i tre av tre kamper og står med fire fulltreffere.

– Det var en bra kveld og tre viktige poeng, svarte Haaland sedvanlig kort på spørsmål fra Uefas reporter etter kampen.

Han debuterte i mesterligaen i fjor med hattrick mot belgiske Genk, og han scoret også i returkampen. Nå står han med seks mål på tre kamper mot belgisk motstand i den gjeveste europacupen.

– Ja, det har gått bra mot belgiske lag, kommenterte Haaland.

Tilbake

Han var lenge usikker til kampen etter å ha stått over helgens bundesligakamp med knetrøbbel, men jærbuen var i med startoppstillingen til onsdagens møte i Brugge.

Det var mye gult det første kvarteret, og det hadde gått drøye 14 minutter da Thorgan Hazard satte 1-0 for gjestene. Flere av Dortmund-spillerne sto i kø og ventet på å få avslutte.

Fire minutter senere skaffet Haaland laget sitt en corner, og han var selv våken inne i feltet. Han fikk to muligheter fra kort hold til å overliste Simon Mignolet til 2-0.

Etter 32 minutter smalt det igjen. Dortmund-backen Thomas Meunier kom på en kontring, og ballen endte opp hos Haaland som fikk det enkelt med å sette ballen i det åpne målet bak en utspilt Mignolet.

Sen Lazio-utligning

Zenit St. Petersburg tok sitt første poeng i samme gruppe med 1-1 hjemme mot Lazio. Det var den italienske klubbens første poengtap.

Aleksandr Jerokhin ga vertene 1-0, mens Felipe Caicedo reddet uavgjort med sin utligning til 1-1 åtte minutter før slutt.

Dortmund topper gruppen med seks poeng, mens Lazio har fem og Brugge fire.

(©NTB)