• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
La Liga ntb

Hazards mareritt etter milliardovergangen: Skadetrøbbel, ett mål og under 50 prosent spilletid

Hazards mareritt etter milliardovergangen: Skadetrøbbel, ett mål og under 50 prosent spilletid
VM fotball 2018, Frankrike - Belgia (1-0). NTB

Eden Hazards karriere halter skikkelig i Real Madrid.

Av ntb

Eden Hazards karriere halter skikkelig i Real Madrid. Fotballkunstneren har allerede gått glipp av flere kamper enn han gjorde på sju år i Chelsea.

Heller ikke søndag var Hazard i troppen da Real Madrid slo Levante 2-0 borte. Belgieren har dermed fortsatt til gode å spille i den nye sesongen.

Dette til tross for at trener Zinédine Zidane en stund har sagt at midtbanespilleren er «veldig nær» et comeback.

I fjor sommer ble 29-åringen hentet til Madrid for rundt 1 milliard kroner. Da virket det som et trygt kort. Hazard hadde i en årrekke glitret for Chelsea og vært blant Premier Leagues aller beste spillere.

Men siden overgangen til Spania har det meste gått galt. Og problemene startet umiddelbart. Muskeltrøbbel gjorde at Hazard gikk glipp av forrige sesongs serieåpning. Det skulle vise seg å bli en av mange skader.

Spilt 22 av 52 mulige

Daily Mail har sett nærmere på tallene. Avisen har regnet seg fram til at Hazard kun har spilt 22 av 52 mulige kamper for Real. Han har allerede gått glipp av flere oppgjør enn han gjorde i hele sin periode i Chelsea.

Ifølge oversikten til Daily Mail har Hazards skadeproblemer de siste 14 månedene satt ham ut av spill i hele 28 kamper. Det er én mer enn han hadde over sju år i England.

– Han er ikke glad. Han vet at det ikke er en stor ting, men vi er forsiktige med ham. Det er bare spørsmål om tid før han er tilbake. Det er jeg sikker på, sa Zidane i forrige uke.

Ute i flere kamper til?

Det er igjen en muskelskade som holder Belgia-stjernen på sidelinjen. Nettstedet Transfermarkt har også full oversikt over Hazards skadehistorikk. Der anslår de at han er tidligst tilbake for Real ved månedsskiftet.

I så fall vil han miste ytterligere fire kamper til for de liljehvite.

Hazards mest omfattende avbrekk i Real Madrid kom da pådro seg en ankelskade etter et overtråkk i en 2-2-kamp mot Paris Saint-Germain i Champions League i november. Det man først trodde var en liten skade, skulle vise seg å være mer alvorlig.

Syltynt

Først 75 dager og 18 kamper senere var den dyrekjøpte spilleren tilbake i aksjon. Men kun to opptredener ut i comebacket kom nok et tilbakeslag. Hadde det ikke vært for koronapusen, ville Hazard neppe ha spilt ett minutt til i 2019/20-sesongen.

I juni og juli spilte han sju seriekamper og bidro til at Real Madrid innhentet Barcelona og vant La Liga. Men det som da så ut som et vendepunkt, ble aldri det. Nå har skadetrøbbel igjen satt en stopper for Hazards håp om en kickstart i Spania.

Statistikken til milliardmannen Eden Hazard er brutal. Én scoring og fire målgivende pasninger på 22 kamper er alt Real Madrid har fått igjen for pengene.

(©NTB)