• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Serie A ntb

Ibrahimovic scoret og ble utvist – Eriksen matchvinner for Inter

Ibrahimovic scoret og ble utvist – Eriksen matchvinner for Inter
APTOPIX Italy Soccer Italian Cup AP

Christian Eriksen ble matchvinner for Inter i cupderbyet mot Milan hvor Zlatan Ibrahimovic både scor

Av ntb

Christian Eriksen ble matchvinner for Inter i cupderbyet mot Milan hvor Zlatan Ibrahimovic både scoret og ble utvist, etter en stygg krangel med Romelu Lukaku.

Det ble høydramatisk da Milano-rivalene møttes på Giuseppe Meazza-stadion. Dansken kom inn etter 88 minutter og avgjorde da han satte inn 2-1-målet på frispark åtte minutter ut i ekstratiden.

Da hadde Milan spilt i undertall i over en halv time, etter at Ibrahimovic pådro seg sitt annet gule kort. Det første fikk han i en stygg krangel med sin tidligere Manchester United-lagkamerat Lukaku helg i slutten av første omgang.

– Den påvirket i høyeste grad utfallet, for det første gule kortet førte til utvisningen, sa Milan-trener Stefano Pioli.

– De er store og stygge begge to. Jeg vet ikke hva de sa til hverandre, men det er slikt som skjer. Vi må se framover og tenke på neste kamp.

Grove meldinger

Milan tok ledelsen da Ibrahimovic satte ballen i mål etter 31 minutter Den svenske stjernespissen fikk ballen i god posisjon og fyrte av et skudd som gikk mellom beina på Inter-forsvarer Aleksandar Kolarov og stolpe-inn i lengste hjørne.

Mot slutten av omgangen oppsto det bråk ute på banen etter at Milans Alessio Romagnoli hadde taklet Inters Romelu Lukaku røft. Flere spillere kom til, og de tidligere Manchester United-lagkameratene Lukaku og Ibrahimovic la sine panner mot hverandre.

Etterpå slengte de svært grove meldinger mot hverandre som ble plukket opp av mikrofonene på den folketomme arenaen. Begge fikk gult kort.

En opprørt Lukaku forsøkte også få tak i Zlatan da lagene gikk til pause, uten å lykkes. Han måtte holdes tilbake.

Dramatikk

I det 58. minutt pådro svensken seg sitt annet gule kort da han felte Kolarov, og Milan måtte spille den siste drøye halvtimen med ti mann.

Lukaku utlignet for Inter etter 71 minutter på straffe etter at Nicolò Barella var blitt felt av Rafael Leão innenfor 16-meteren. Dommeren måtte bruke VAR for å se at det var straffe.

Kampen ble avbrutt en lang stund da dommer Paolo Valeri fikk behandling for en lårskade. Han måtte byttes ut med fjerdedommeren.

Milan-keeper Ciprian Tatarusanu sto for flere gode redninger, men det holdt ikke. Dypt i overtiden kom scoringen som gjorde at serietoer Inter er videre til semifinale mot Juventus eller Spal, mens serieleder Milan er utslått.

Jens Petter Hauge kom ikke lenger enn til oppvarmingen.

(©NTB)