• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Ntb-fotball ntb

J19-landslaget klare for EM-sluttspillet: – Jentene er superglade

J19-landslaget klare for EM-sluttspillet: – Jentene er superglade
Toppserien fotball 2022: Avaldsnes - LSK Kvinner (0-2) NTB

Det norske J19-landslaget i fotball løste billett til sommerens EM-sluttspill etter å ha vunnet 1-0

Av ntb

Det norske J19-landslaget i fotball løste billett til sommerens EM-sluttspill etter å ha vunnet 1-0 i gruppefinalen i kvalifiseringen mot Østerrike mandag.

Monica Isaksen ble matchvinner da hun fant nettmaskene elleve minutter etter sidebytte, for flere mål ble det ikke.

Norge slo Ukraina 5–0 og Bulgaria 6–0 tidligere i kvalifiseringen og møtte vertene Østerrike til gruppefinale mandag. Vinneren av den kampen ville ta seg til EM.

– Jentene er superglade og støynivået er veldig høyt i garderoben nå. Dette er en skikkelig opptur, sier landslagstrener Hege Riise til fotball.no.

– Jeg har trodd på at vi skulle klare det hele veien og vært ganske rolig, men jeg merket jo i dag at det ble litt nerver underveis, tilføyde hun.

I tillegg til Norge er Tsjekkia (vertsnasjon), England, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Sverige klare for mesterskapet som spilles fra 27. juni til 9. juli.

– Det er veldig viktig å være med i mesterskapene og å møte de beste. Det gjør at vi utvikler oss både individuelt og som lag. I EM får vi kjenne på det høyeste nivået og det gleder vi oss veldig til, sier landslagstrener Riise.

Gruppene trekkes 18. mai.

(©NTB)