• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Ntb-fotball ntb

«Krise» for Bjørnebyes AGF – Nielsen kan være ferdig som trener

«Krise» for Bjørnebyes AGF – Nielsen kan være ferdig som trener
Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Tromsø (5-2). NTB

Ifølge danske medier har det oppstått en isfront mellom AGFs sportssjef Stig Inge Bjørnebye og trene

Av ntb

Ifølge danske medier har det oppstått en isfront mellom AGFs sportssjef Stig Inge Bjørnebye og trener David Nielsen etter en svak vårsesong i ligaen.

Århus-klubben har kun vunnet én av sine siste 14 kamper, men de ser likevel ut til å unngå nedrykk med en kamp igjen av sesongen. Etter 0-1-tapet for Viborg søndag skriver blant andre Ekstra Blade
t at det var kjølig stemning mellom Bjørnebye og Nielsen. Nordmannen ble ansatt som sportssjef for et drøyt år siden og har ikke klart å heve klubben.

Ifølge Ekstra Bladet hadde de to en samtale med klubbdirektør Jacob Nielsen etter kampen, og stemningen skal ha vært alt annet enn god.

Nielsen, som har en fortid i norsk fotball som spiller og trener for blant andre Start, Strømsgodset og Brann, har vært hovedtrener i klubben siden 2017. Etter Viborg-tapet antydet han at det trolig er slutt etter sesongen.

– Jeg har trent denne klubben i fem år. Det handler om å bli enige om hva vi trenger, sa han og indikerte at et brudd mellom ham og klubben er like om hjørnet.

– Det er veldig simpelt nå. Det er ingenting som er mer naturlig enn at vi setter oss ned og evaluerer denne sesongen … Evaluerer meg, fortsatte han.

Reagerer

Den tidligere landslagsspilleren Stig Tøfting sier til Ekstra Bladet
at det er flere som må dele på skylden for at klubben har havnet der den er. Tøfting spilte i sin tid 85 kamper for AGF, hvor han er oppvokst, og 41 kamper for det danske landslaget.

– Det er et reelt behov for opprydning i lys av den skuffende sesongen. Det gjelder både spillertroppen og trenerstaben, sier han.

– Jeg har det vanskelig med å finne noe som helst positivt om AGF slik det er nå, fortsetter han.

Ny trener

Han er klar på at klubben må ha en ny trener inn, og at Bjørnebyes jobb også bør diskuteres.

– Han har investert store summer uten å få utbytte. Sportssjefens innkjøp står også til diskusjon hos styret, sier Tøfting videre.

Han er klar på at AGF har en sterk økonomi, og han tror klubben kan være med å kjempe i toppen allerede neste sesong om de riktige valgene nå gjøres.

Bjørnebye var sportssjef i Rosenborg fra 2015 til 2019.

(©NTB)