• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Landslag ntb

Lagerbäck imponert over «nødlandslaget»: – Taktisk tilnærmet perfekt

Lagerbäck imponert over «nødlandslaget»: – Taktisk tilnærmet perfekt
Landslagsuttak fotball NTB

Landslagssjef Lars Lagerbäck lot seg imponere og mener at Norges «nødlandslag» leverte en tilnærmet

Av ntb

Landslagssjef Lars Lagerbäck lot seg imponere og mener at Norges «nødlandslag» leverte en tilnærmet perfekt kamp i 1-1-oppgjøret mot Østerrike onsdag.

Lagerbäck var satt i offside etter koronakaoset i forrige uke, men fikk med seg kampen og var også litt delaktig i arbeidet med analysene i forkant.

Han synes hans erstatter Leif Gunnar Smerud klarte seg bra.

– Jeg ønsker å sende en stor gratulasjon til Leif Gunnar, hele støtteapparatet og alle spillerne. Som «underdog» mener jeg de gjennomførte kampen taktisk tilnærmet perfekt. Lag- og arbeidsinnsatsen var så nær 100 prosent et lag kan komme, sier Lagerbäck i en uttalelse til norske medier.

– Jeg er veldig imponert over hvordan spillerne opptrådte, og de viser hvor viktig holdning og samhandling i laget er i fotball. Deres taktikk med et kompakt og aggressivt forsvarsspill kombinert med kontringsorientert angrepsspill ble gjennomført på en veldig bra måte, fortsetter svensken.

Han sier det var spesielt å følge kampen i TV-stolen etter å ha blitt plassert i koronakarantene selv. Lagerbäck lar seg inspirere av det han så.

– I tillegg til det sterke resultatet og prestasjonen sender kampen et viktig signal til Fotball-Norge. Laget viste hvorfor man kan slå lag som på papiret er bedre. Det signalet er også bra for oss ledere og spillere i karantene å oppleve. Det er alltid bra med sånne påminnelser, sier han.

(©NTB)