• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Ntb-fotball ntb

Landslagskvinnene om EM-stadionene: – Mer enn 4700 som ville kommet

Landslagskvinnene om EM-stadionene: – Mer enn 4700 som ville kommet

Landslagsspillerne synes det er synd at noen av EM-stadionene er små og håper sommerens EM vil øke i

Av ntb

Landslagsspillerne synes det er synd at noen av EM-stadionene er små og håper sommerens EM vil øke interessen for å arrangere kvinnemesterskap i fremtiden.

Det Engelske Fotballforbundet (FA) har fått hard kritikk for å bruke for små stadioner under kvinnenes fotball-EM i sommer. Tirsdag svarte FA på kritikken.

– Arenaene ble bestemt i 2019. Sannheten er at vi gikk gjennom alle store arenaer og byer i landet, og det var noen få som sto fram og sa at de ønsket å arrangere mesterskapet, sa FAs administrerende direktør Mark Bullingham, ifølge ESPN
og fortsatte:

– Vi måtte overtale en del klubber og byer til å stille opp, så vi er glade for at vi endte opp der vi er nå. Vi synes det er gode arenaer, og hvis du tror at folk stilte opp og ville arrangere mesterskapet, så var det ikke tilfelle.

Det synes Barcelona-proff Ingrid Syrstad Engen er trist. Hun håper EM i England kan være et utstillingsvindu for kvinnefotballen, som vil øke interessen for å arrangere kvinnemesterskap.

– Jeg tror at det er mye som har skjedd de siste årene, og at det blir viktig at vi viser ut på banen at det er et bra produkt. Så tror jeg at det ikke blir så mye sånn fremover, at det ikke er sånn at man ikke ønsker å arrangere et mesterskap for kvinnene, sa Engen på onsdagens pressemøte.

Hard kritikk

Stadion som har fått hardest kritikk ar Manchester Citys Academy stadion. Den har en kapasitet på fattige 4700. Det kaller Lyon- og Island-profil Sara Björk Gunnarsdóttir «pinlig».

– Ja, det er jo litt lite med 4700, synes jeg, men samtidig blir de sikkert fylt. Og allerede er jo mange av kampene utsolgt. Og når du fyller stadion, blir det litt større uansett. Men jeg tror nok det er mer enn 4700 som ville kommet på en sånn EM-kamp, så det er litt dumt. Men samtidig blir det litt mer intimt, så det er plusser og minuser ved det, sa Anna Jøsendal til NTB.

Julie Blakstad spiller til vanlig sine hjemmekamper på nettopp Manchester Citys Academy stadion. Hun mener at det er en bra stadion, men at det er synd at den ikke kan ta flere supportere.

– Stadion er kjempefin, men jeg skjønner jo helt klart at man ønsker større stadioner når det er såpass interesse som det er. Og tror jeg vi også hadde følt på om vi skulle spilt der – at vi hadde hatt ønske om flere tilskuere, sa Blakstad til NTB.

– Bedre med fulle stadioner

Guro Reiten holder i likhet med Blakstad til i England. Hun spiller sine hjemmekamper på Chelseas Kingsmeadow, som huser 2265 seter.

– Vi spiller til vanlig på en veldig liten stadion også, men det er ikke så mange steder det er så god stemning som på Kingsmeadow, og sånn som det har vært på slutten av sesongen her: Jeg tenker det er bedre med fulle stadioner, enn å spille på en halvfull. Samtidig synes jeg mange av dem er litt vel
små. Men det er ikke mitt valg, det er deres. Vi får bare gjøre det beste ut av det og spille underholdende fotball, så får folk se på TV-en, sa Reiten til NTB.

(©NTB)