• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Ntb-fotball ntb

Leicester og Burnley imponerte i London

Leicester og Burnley imponerte i London
Britain Soccer FA Cup AP

Leicester og Burnley er videre i FA-cupen etter overbevisende seirer i Vest-London.

Av ntb

Leicester og Burnley er videre i FA-cupen etter overbevisende seirer i Vest-London. Leicester vendte til 3-1-seier over Brentford etter et tidlig baklengsmål.

Jay Rodriguez imponerte med to mål og en assist da Burnley vant 3-0 i bortekampen mot divisjonskollega Fulham, mens Leicester viste styrke da det høytflygende Premier League-laget ikke lot seg affisere av å komme under mot Brentford.

Mads Sørensen ga laget fra mesterskapsserien ledelsen da han scoret fra kort hold etter et hjørnespark i det 7. minutt, men Leicester dominerte kampen og vendte den etter pause.

Vending

Utligningen kom rett etter avspark i den andre omgangen. Etter en ballerobring høyt på banen dro James Maddison på seg tre motspillere før han dyttet ballen til Cengiz Ünder. Han scoret sikkert.

Youri Tielemans satte inn ledermålet på straffespark fem minutter senere, etter selv å ha blitt hindret ulovlig. Maddison fastsatte resultatet på en keeperretur etter avslutning fra Harvey Barnes.

Mens Leicester kjemper i toppen i Premier League, sliter både Burnley og Fulham i bunnsjiktet. Slik så det ikke ut da gjestene vant klart på Craven Cottage.

Straffesjokk

Rodriguez scoret et fortjent ledermål da han nikket inn Jack Corks innlegg en etter en halv time, Han doblet ledelsen på straffespark etter at Matej Vydra ble hindret ulovlig og assisterte til sist da Kevin Long fastsatte resultatet.

– Jeg er sjokkert over at vi fikk straffe. Vi har i snitt fått en hver 24. kamp, og nå har vi fått to på et par dager, sa Burnley-manager Sean Dyche. Laget har fått like mange straffespark på sine to siste kamper som på de 48 foregående.

– Det var mange gode prestasjoner fra spillere som ikke har fått mye spilletid. Det er en påminnelse til meg om hva de kan, la han til.

(©NTB)