• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Ntb-fotball ntb

Lewandowski satte rekorder da Bayern økte luken

Lewandowski satte rekorder da Bayern økte luken
Germany Soccer Bundesliga AP

Bayern München utnyttet nådeløst rivalenes feilskjær i helgen og økte luken i Bundesliga fotball med

Av ntb

Bayern München utnyttet nådeløst rivalenes feilskjær i helgen og økte luken i Bundesliga fotball med 4-0-seier borte mot tabelljumbo Schalke.

Robert Lewandowski scoret sitt 23. mål for sesongen og satte to nye bundesligarekorder. For første gang har en spiller scoret i åtte bortekamper på rad. Like unikt er det med scoring i 11 strake kamper mot samme klubb.

Thomas Müller scoret det første og tredje målet, mens David Alaba satte punktum i siste minutt.

Keeper Manuel Neuer satte også rekord da han holdt nullen for 197. gang i Bundesliga. Oliver Kahn hadde den gamle på 196.

– Jeg håper Schalke greier å snu dette og berger plassen, sa han etter kampen mot gamleklubben.

Etter at de nærmeste rivalene tapte lørdag er Bayern München sju poeng foran toer RB Leipzig og 10 foran treer Leverkusen, som har fått Wolfsburg opp på samme poengsum.

Borussia Dortmund, som tapte fredag tross to mål av Erling Braut Haaland, er nå 13 poeng bak serielederen.

Kravstor trener

– Jeg er ikke helt fornøyd. Vi scoret fire mål, men vi spiller noen ganger for sakte og andre ganger med for høy risiko, sa Bayern-trener Hansi Flick.

– Likevel er jeg fornøyd med at vi har tatt ni poeng på en uke.

Müller nikket inn Bayerns ledermål etter en drøy halvtime på innlegg fra Joshua Kimmich. Lewandowski doblet ledelsen i det 54. minutt, også han med assist fra Kimmich.

Midtbanestjernen fullførte hattrick i assist da han i det 88. minutt fant Müller, som med et nytt hodestøt la på til 3-0. Alaba satte punktum med et langskudd etter å ha blitt satt opp av Kingsley Coman.

Hoffenheim-opptur

I den andre kampen søndag vant Håvard Nordtveit og hans lagkamerater i Hoffenheim 3-0 over Köln, som dermed fortsatt er på kvalifiseringsplass. Hoffenheim har nå fått avstand til bunnstriden.

Andrej Kramaric satte inn to straffespark, ett for hands og ett for felling av Christoph Baumgartner. Sistnevnte scoret selv 2-0-målet.

Nordtveit spilte hele kampen sentralt i Hoffenheims forsvarstreer. Det var hans femte seriekamp fra start denne sesongen.

(©NTB)