• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Ntb-fotball ntb

Målhissig bursdagsgutt: Ronaldo holdt Juventus inne i tetstriden

Målhissig bursdagsgutt: Ronaldo holdt Juventus inne i tetstriden
Italy Soccer Serie A AP

Cristiano Ronaldo rundet 36 år fredag.

Av ntb

Cristiano Ronaldo rundet 36 år fredag. Dagen derpå spilte han en viktig rolle da Juventus vant 2-0 i toppkampen mot Roma.

Ronaldo scoret det første og tvang fram selvmålet som ga 2-0. Så målhissig var Ronaldo at han fulgte etter dommer Daniele Orsato og forsøkte å få tak i klokka med svar på mållinjeteknologien etter å ha skutt i tverrliggeren og ned på streken.

Orsato lo godt mens Ronaldo forgjeves forsøkte å gripe fatt i armen hans for å få se på klokka.

Ronaldos sans for mål er tydelig når man ser på statistikken. Lørdagens mål var det 84. seriemålet han er direkte involvert i siden han debuterte i serie A, ifølge Opta.

Lørdag ordnet Ronaldo først 1-0 med en markkryper ned i hjørnet fra 16-meteren. Da var det spilt 13 minutter. Etter pause ble det 2-0 da et innlegg fra svenske Dejan Kulusevski var på vei til Ronaldos fot på femmeteren. Roma-forsvarer Roger Ibanez satte ballen i eget nett da han prøvde å avverge.

Med seieren klatrer Juventus forbi Roma, opp på tredjeplass. Det er fem poeng opp til serieleder Inter, som har spilt en kamp mer. Milan møter jumbolaget Crotone søndag og vil med seier toppe tabellen igjen.

To mål av Goran Pandev ga Genoa 2-1-seier over Napoli, som forblir på femteplass og nå er 10 poeng bak Inter.

(©NTB)