• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League ntb

Mata med mål og assist for Solskjærs United: – Har mye fotball igjen i meg

Mata med mål og assist for Solskjærs United: – Har mye fotball igjen i meg
Britain Soccer League Cup AP

Juan Mata slo frisparket som ga ledelse og scoret på lekkert vis målet som punkterte kampen da Manch

Av ntb

Juan Mata slo frisparket som ga ledelse og scoret på lekkert vis målet som punkterte kampen da Manchester United slo Brighton 3-0 borte i ligacupen.

Dermed er Ole Gunnar Solskjærs menn med i kvartfinaletrekningen torsdag kveld.

I det 44. minutt tok Juan Mata frispark fra høyre. Ben White lå en meter bak lagkameratene og ødela offsidelinja så Scott McTominay uforstyrret kunne løpe inn og nikke uhindret i mål bak Jason Steele.

I det 73. minutt leverte Donny van de Beek en lekker flikk til Mata, som med en skuddfinte satte hjemmeforsvaret sjakk matt og passet ballen i mål. Innbytter Paul Pogbas frispark som endret retning på Brighton-spiller Joël Veltman ble bare pynt på kaka.

– Det var en stor kamp av Juan. Det var han som fikk oss på ballen og som roet oss ned. Han sto bak det første målet, og det andre skapte han selv. Jeg er aldri overrasket når han er god, og han er ikke gammel, han er ung, sa Solskjær da han av Sky Sports ble spurt om «gamle» Matas prestasjon.

– Jeg føler meg bra fysisk og mentalt, og jeg har lidenskap for fotball. Jeg har mye fotball igjen i meg, sa 32-årige Mata selv.

Andre lag

I øsregnet i Brighton var ligacupkampen langt fra fyrverkeriet de to klubbene leverte da de med ganske andre oppstillinger møttes i Premier League lørdag. Da vant United 3-2 med et straffespark dypt inn i overtiden, etter at dommeren egentlig hadde blåst av. Da hadde Brighton fem stolpetreff i tillegg til de to målene, men onsdag kom ikke hjemmelaget til mange sjanser.

Det gjorde heller ikke Manchester United, men laget vant fortjent.

Solskjær gjorde 10 endringer i startoppstillingen onsdag. Victor Lindelöf var alene om å starte begge kamper. Brighton gjorde ni endringer, så det ville ikke være riktig å hevde at det var de to samme lagene som møttes igjen.

Odion Ighalo fikk den første store sjansen i det 18. minutt. Brandon Williams spilte fint inn til Juan Mata, som fant nigerianeren med en smart pasning. Ighalo rundet keeper Jason Steele, men var i ubalanse da han skjøt fra spiss vinkel, og ballen gikk i nettveggen på feil side av stolpen.

Kjemperedning

Ledermålet kom på et psykologisk gunstig tidspunkt rett før pause, og United hadde brukbar kontroll etter sidebytte.

Likevel måtte Dean Henderson ta fram en redning fra øverste hylle for å nekte innbytter Leandro Trossard utligning i det 67. minutt. Han fikk opp armen akkurat i tide til å styre det harde skuddet utenfor.

Noen minutter senere gjorde Mata 2-0 etter at van de Beek flikket Freds oppspill videre til ham.

– En veldig smart assist fra Donny. Han er en smart spiller som finner rom og forstår fotball på en måte jeg liker, sa Mata.

I det 80. minutt pådro Veltman seg gult kort da han lagde frispark, og så ble han truffet av Pogbas skudd som ellers trolig ville gått utenfor. Slik sluttet en tung kveld for hjemmelaget.

Brighton har vært i kvartfinale i ligacupen bare en gang, for 41 år siden, og det blir ingen ligacupmoro denne sesongen heller. Solskjærs menn er på sin side ett steg nærmere Wembley.

(©NTB)