• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Champions League ntb

Molde mistet mesterligaeventyr på bortemålsregelen, må nøye seg med europaliga

Molde mistet mesterligaeventyr på bortemålsregelen, må nøye seg med europaliga
Hungary Soccer Champions League AP

Molde leverte en sterk returkamp mot Ferencvaros i Budapest, men greide ikke å få inn vinnermålet so

Av ntb

Molde leverte en sterk returkamp mot Ferencvaros i Budapest, men greide ikke å få inn vinnermålet som ville sendt laget til mesterligaen.

Med 0-0 i returkampen er det den ungarske mesterklubben, med norske Tokmac Nguen i laget, som får spille i europeisk fotballs gjeveste selskap i høst takket være bortemålsregelen. Molde må nøye seg med europaligaen som trøstepremie.

Molde hadde et par store sjanser til å score målet som ville gitt den første høsten med norsk mesterligadeltakelse siden 2007, og anslagsvis 250 millioner kroner i klubbkassa.

Den største kom i det 76. minutt, da Eirik Hestad kom gjennom på kant etter flott kombinasjonsspill. Han var selv involvert i det oppbyggende spillet, men den siste pasningen kom som så ofte fra Magnus Wolff Eikrem. Hestad skjøt mot hjørnet, men keeper fikk noen fingre på ballen og slo den til corner.

I det 86. minutt hadde også Ola Brynhildsen en stor sjanse. Han sendte i vei et smart direkteskudd på innlegg fra Marcus Holmgren Pedersen, men ballen gikk 20 centimeter utenfor.

Rosenborg deltok i mesterligaens gruppespill for 11. gang høsten 2007, men har ikke vært med i det gode selskap siden da. Molde var mesterligadeltaker for eneste gang høsten 1999.

(©NTB)