• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League ntb

Newport nær cupbombe, men Newcastle videre på straffer

Newport nær cupbombe, men Newcastle videre på straffer
Britain Soccer EFL Cup AP

Newport var nær en ny cupbragd mot Newcastle, men Jonjo Shelvey utlignet rett før slutt, og Premier

Av ntb

Newport var nær en ny cupbragd mot Newcastle, men Jonjo Shelvey utlignet rett før slutt, og Premier League-laget gikk videre på straffespark.

– Jeg forstår hvorfor Newport har slått sterke lag i cupen tidligere. De er et godt lag, og de ga alt. Vi sliter med effektiviteten, og det holdt på å felle oss i dag, sa Newcastle-manager Steve Bruce til Sky Sports.

Tristan Abrahams ga vertene fra nivå fire ledelsen før det var spilt fem minutter. Han var først på returen etter at Scott Twine skjøt i tverrliggeren fra langt hold. Han fikk ikke dreis på avslutningen, men keeper Mark Gillespie famlet ballen i mål.

Abrahams scoret sitt fjerde mål i ligacupen i høst. Newport har tidligere slått ut Swansea, Cambridge og Watford og hadde lenge Newcastle på gaffelen.

Bruce gjorde sju endringer i laget som på kontroversielt vis berget 1-1 mot Tottenham i eliteserien søndag, og han måtte se sine spillere være nest best i det meste i første omgang.

Etter pause kastet han innpå Joelinton, Callum Wilson og Fabian Schär i jakt på et utligningsmål, men Newport holdt unna helt til det 87. minutt. Da fintet Jonjo Shelvey innbytter Ryan Taylor ned på rompa før han feide ballen inn i krysset.

I straffesparkkonkurransen var Joelinton den første som misset, men Shelvey var en av fem Newcastle-spillere som scoret. Gillespie reddet den svake straffen til Taylor, mens Brandon Cooper skjøt over. Dermed er Newcastle videre.

(©NTB)