• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premiership ntb

Ajer beroliger egen klubb under pandemikrise: – Vi har hatt full kontroll

Ajer beroliger egen klubb under pandemikrise: – Vi har hatt full kontroll
Britain Scotland Israel Euro 2020 Soccer AP

Celtic er hardt rammet av covid-19-karantener før lørdagens derby mot Rangers.

Av ntb

Celtic er hardt rammet av covid-19-karantener før lørdagens derby mot Rangers. Flere av Kristoffer Ajers og Mohamed Elyounoussis lagkamerater må stå over.

Hatem Elhamed og Nir Bitton er påvist syke etter å ha vært på landslagsoppdrag med Israel i det siste. Det betyr minst ti dager i isolering. Ryan Christie er satt i karantene etter at en lagkamerat på det skotske landslaget avla positiv koronaprøve i helgen.

Disse tre er definitivt uaktuelle for Glasgow-derbyet.

– Vi er skuffet og frustrert over at nok en spiller har testet positivt under landslagsoppdrag. Det skaper utfordringer for oss, skrev Celtic i en pressemelding etter Elhamed-nyheten.

Ajer beroliger

Klubben varslet videre at klubbens øvrige landslagspillere vil bli fulgt opp tett, for å forsikre seg om at ingen av dem blir smittet. Kristoffer Ajer kan berolige egen arbeidsgiver.

– Det har vært noen tilfeller (med klubbens spillere), men alle protokoller og alt er gjennomført på en strålende måte her i landslaget. Vi har hatt full kontroll, sier han til NTB.

– Alle har brukt munnbind og følger de retningslinjene som har kommet fra Uefa, så det har ikke vært noe problem å være her, tilføyer han.

Spiss syk

Celtic-spissen Odsonne Édouard ble covid-19-syk i forrige uke under en periode med Frankrikes U-21-landslag. Han har siden sittet i karantene i Paris. Det er mulig han kommer til Glasgow lørdag, men han har uansett mistet viktig trening den siste tiden.

Rangers leder den skotske serien med ett poengs forsprang til Celtic, men har spilt en kamp mer enn rivalen.

Celtic har ni seriemesterskap på rad i Skottland og sikter mot å ta det tiende til våren. Det er i så fall historisk.

§

<p>(©NTB)</p>