• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League ntb

Premier League håper på helomvending fra Fifa

Premier League håper på helomvending fra Fifa
Britain Soccer Premier League AP

Både Premier League og klubbene jobber intenst for at det ikke ender med karantene for spillere som

Av ntb

Både Premier League og klubbene jobber intenst for at det ikke ender med karantene for spillere som ble holdt hjemme fra samlinger i Sør-Amerika.

Flere engelske medier, blant andre Daily Mail , skriver at det kan komme en ny utvikling i saken i løpet av torsdag.

Klubber skal blant annet ha stilt spørsmål ved om en slik karantene i det hele tatt kan ilegges gitt pandemisituasjonen og om den støttes juridisk.

Åtte spillerne ble onsdag ilagt en karanteneperiode fra 10. til 14. september som følge av at Brasils fotballforbund hadde utløst en regel hos Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Den sier at spillere suspenderes i fem dager når de ikke har møtt opp til landskamp.

Det dreier seg om Liverpool-trioen Alisson Becker, Fabinho og Roberto Firmino samt Gabriel Jesus og Ederson fra Manchester City og Fred (Manchester United), Raphinha (Leeds United) og Thiago Silva (Chelsea).

Tre andre spillere omfattes også av samme regel: Wolverhampton-spissen Raúl Jiménez (Mexico), Newcastles Miguel Almirón (Paraguay) og Watfords Francisco Sierralta (Chile).

Flere Premier League-klubber holdt igjen spillere fordi Brasil er rødlistet i Storbritannia på grunn av koronasituasjonen i landet. Spillerne måtte ha vært i isolasjon i ti dager i Storbritannia ved retur fra Brasil.

(©NTB)