• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Ligue 1 ntb

PSG-presidenten frikjent i korrupsjonsrettssak

PSG-presidenten frikjent i korrupsjonsrettssak
Soccer FIFA Investigation AP

PSG-toppen Nasser al-Khelaifi og tidligere Fifa-generalsekretær Jerome Valcke unngår begge fengselss

Av ntb

PSG-toppen Nasser al-Khelaifi og tidligere Fifa-generalsekretær Jerome Valcke unngår begge fengselsstraff i rettssaken om kjøp av TV-rettigheter til fotball-VM.

Begge de to fotballtoppene var tiltalt for medvirkning til korrupsjon etter påstander om at Valcke, daværende generalsekretær i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa), skulle ha fått hjelp av al-Khelaifi til å kjøpe en luksusvilla på Sardinia.

Dette skal ha skjedd samtidig som TV-selskapet BeIN Sports, der al-Khelaifi er styreleder, forhandlet om rettighetene til å vise fotball-VM i 2026 og 2030 i Nord-Afrika og Midtøsten.

Beslutningen fra domstolen i sveitsiske Bellinzona kom fredag. Al-Khelaifi frikjennes, mens Valcke dømmes til 120 dagers betinget fengsel for et sekundært tiltalepunkt. Aktoratet hadde lagt ned påstand om tre års fengsel for Valcke og to år og fire måneders fengsel for al-Khelaifi.

Etter frikjennelsen langer al-Khelaifi ut mot etterforskningen og tiltalen mot ham. Han har hele veien hevdet sin uskyld.

– Etter en konstant fireårig kampanje mot meg som ikke har tatt hensyn til de grunnleggende fakta og loven i det hele tatt, har jeg endelig og fullstendig renvasket navnet mitt. Dagens dom er fullstendig rettferdig, skriver han i en uttalelse.

– Dette gjenoppretter min tro på rettsstaten etter fire år med grunnløse anklager og konstante forsøk på å ødelegge mitt omdømme, legger han til.

I tillegg til å være styreleder i BeIN sports, er al-Khelaifi blant annet president i fotballklubben Paris Saint-Germain, styreleder i Qatar Sports Investments og president i Qatars tennisforbund.

(©NTB)