• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League ntb

Rashford: Derfor vil jeg ikke holde meg til fotball

Rashford: Derfor vil jeg ikke holde meg til fotball
Treningskamp: Kristiansund - Manchester United NTB

Ole Gunnar Solskjærs kjæledegge Marcus Rashford forklarer hvor samfunnsengasjementet kommer fra.

Av ntb

Ole Gunnar Solskjærs kjæledegge Marcus Rashford forklarer hvor samfunnsengasjementet kommer fra. Han lover at han ikke vil gi seg.

Manchester United-manager Solskjær har snakket åpent om at Rashford imponerer ham med sitt ærlige engasjement for dem som har mindre enn ham selv.

I The Spectator skriver Rashford at han føler han må gi tilbake etter at et fattig lokalsamfunn ga ham så mye, tross begrensede midler, i sin oppvekst.

– Det er skuffende for noen, men rådet om å holde meg til fotball, holder ikke for meg. Da mitt samfunn ikke hadde noe de kunne kalle sitt eget, fant de alltid noe å gi meg ut av godhet, skriver Rashford.

2,5 millioner sultne barn

– Jeg er et produkt av deres medfølelse, drivkraft og vilje til å gi meg mer enn jeg hadde. Det ville ha vært en bjørnetjeneste hvis jeg ikke brukte min plattform til å stå opp for de millioner av stemmer som ikke blir hørt, skriver United-stjernen.

I England er Rashford svært populær for innsatsen, blant annet for å mette sultne skolebarn. Han skriver at skulderskaden har gitt ham tid til å reflektere.

– Selv om jeg gjerne skulle ha sagt at vi har gjort framskritt, er realiteten at ting er blitt verre. Du kan fylle 27 Wembley-arenaer med de 2,5 millioner barna som sliter med å vite hvor deres neste måltid skal komme fra, skriver Rashford.

Ikke partipolitisk

Han understreker at han ikke har partipolitiske ambisjoner, men at han vil fortsette å jobbe videre for å finne løsninger for dem som trenger det.

– Det er på tide at vi samler oss som vi gjorde under EM og sørger for at alle barn i dette landet får muligheter på like vilkår og at barnesult blir utslettet, skriver Rashford.

Rashford er så smått tilbake i trening etter skulderskaden. Det er ventet at han er tilbake på banen i oktober. Siden sist har United styrket laget med både Jadon Sancho og Cristiano Ronaldo.

(©NTB)