• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Premier League ntb

Rødt kort og overtidsdrama da Crystal Palace snublet mot erkerivalen

Rødt kort og overtidsdrama da Crystal Palace snublet mot erkerivalen
Britain Soccer Premier League AP

Wilfried Zahas straffemål i første omgang så ut til å bli det eneste i derbyet mellom Crystal Palace

Av ntb

Wilfried Zahas straffemål i første omgang så ut til å bli det eneste i derbyet mellom Crystal Palace og Brighton, men en utligning på overtid sørget for 1-1.

Rivaloppgjøret stammer tilbake til 70-tallet og har fått navnet «The M23-derby» etter motorveien som går mellom Sussex og Sør-London.

Etter drøye 20 minutter fikk hjemmelaget straffe da Michy Batshuayi ble revet over ende av Tariq Lamptey. Zaha hadde få problemer med å gi Palace ledelsen fra 11-meteren.

Det var Brighton som styrte det meste som skjedde i første omgang på Selhurst Park, men gjestene klarte ikke å få hull på byllen mot et godt organisert Palace-mannskap.

Etter hvilen fortsatte Brighton å dominere banespillet, men Palace-forsvaret forsvarte seg lenge godt nok til å renske unna det som kom.

Helt til vi var inne i overtiden. Da smalt Alexis Mac Allister til fra snaut 16 meter og sørget for 1-1. På jakt etter alle poengene pådro Lewis Dunk seg rødt kort med en grufull takling på Gary Cahill.

Resultatet betyr at Palace ligger på tolvteplass i Premier League med sine sju poeng, mens Brighton ligger fire plasser bak med fire poeng.

(©NTB)