• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Superligaen ntb

Solbakken kraftig ut mot FCK-ledelsen: – Mangler hjerte og hjerne

Solbakken kraftig ut mot FCK-ledelsen: – Mangler hjerte og hjerne
Europa League kampen mellem FC København - HNK Rijeka NTB

Ståle Solbakken går i et stort intervju med dansk TV3 ut mot ledelsen i FC København, som for seks u

Av ntb

Ståle Solbakken går i et stort intervju med dansk TV3 ut mot ledelsen i FC København, som for seks uker siden ga ham sparken. Beskjeden fikk han på telefon.

– De har ikke hjertet eller hjernen som skal til for å trekke de store strategiske linjer, sier han blant annet om styre og eiere.

Han beskylder klubbledelsen for å snakke usant om omstendighetene for hans avgang og for bevisst å snakke ned både ham og det han har bygd opp i FCK.

– De pisser på alt jeg har gjort for klubben, og de har i tiden etter min avskjed snakket ned ikke bare meg, men hele organisasjonen, sier Solbakken og reagerer også sterkt på at FCK har prøvd å få det til å virke som beslutningen om at han skulle slutte nesten var gjensidig.

– Det ble i pressemeldingen framlagt som om vi nærmest var enige om det.Jeg kunne ikke være mer uenig, sier han.

Solbakken sier at han neppe går på FCK-kamp igjen mens klubbens nåværende styre sitter.

– Jeg har kanskje vært i Parken og sett FCK spille for siste gang. Det har også litt å gjøre med min stolthet, sier han til TV3+.

Usminket versjon

Han forklarer hvorfor han i det hele tatt velger å snakke ut.

– Jeg hadde ikke tenkt at jeg skulle sitte her, men det som har skjedd etter sparkingen, der vi var enige om ikke å snakke om det – den avtalen er brutt av den andre parten, sier Solbakken ifølge Ekstra Bladet og legger til at han har behov for å fortelle sin versjon med tanke på alle han jobbet sammen med i klubben.

– Det er viktig at sannheten kommer fram. Framstillingen har ikke vært korrekt. Jeg får mange henvendelser, og det er slitsomt, så det er nok best at jeg forteller min usminkede versjon.

Han sier at partene ble enige om å holde en respektfull tone. Først reagerte han på ting som ble sagt på pressemøtet noen dager senere.

– Jeg tenkte at det måtte skyldes deres manglende rutine, sa han.

Familie

Men så ble Jess Thorup ansatt som hans etterfølger, og Solbakken følte at det mellom linjene, «eller kanskje tydeligere enn det», ble gitt et annet bilde.

– Det likte jeg ikke, for jeg er FCK-fan. Min familie er "diehard" FCK-fans, sier han i intervjuet, mens stemmen brister.

– Vi har levd et liv i Parken, og jeg har mer eller mindre bodd i Nummer 10 (FCKs treningsanlegg). Derfor har jeg behov for å sitte her. Jeg har en familie hjemme og en i FCK.

Det er også sinne i stemmen hans.

– Jeg har mange feil, men jeg er alltid ærlig. Jeg har vært en sterk bidragsyter til å bygges opp, og så skal den rives ned ved å komme med tomme ledelsesord uten innhold, hvor man unnlater å fortelle hele sannheten, sier han.

På telefon

Han forteller at han fikk sparken over telefon. Han ble ringt opp av Bo Rygaard, som er sjef for Parken Sport & Entertainment og fikk beskjeden av ham.

– Da jeg ble avskjediget et par dager etter at overgangsvinduet stengte, synes jeg at 12 år og åtte måneder i klubben ville berettiget til at jeg fikk beskjeden ansikt til ansikt, sier Solbakken.

– Jeg fikk sparken mens jeg var i Norge. Jeg fikk en telefonoppringning fredag 9. oktober, der … jeg synes Bo Rygaard bør fortelle hva som ble sagt, for det var han som førte ordet.

FC København har ennå ikke villet kommentere Solbakkens uttalelser i intervjuet.

(©NTB)