• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Bundesliga ntb

Lewandowski feiret Fifa-pris ved å avgjøre toppkampen

Lewandowski feiret Fifa-pris ved å avgjøre toppkampen
Germany Soccer Bundesliga AP

To dager etter at han fikk Fifa-prisen som årets beste fotballspiller i verden avgjorde Robert Lewan

Av ntb

To dager etter at han fikk Fifa-prisen som årets beste fotballspiller i verden avgjorde Robert Lewandowski toppkampen i Bundesliga for Bayern München.

2-1-seieren over Leverkusen gjør at Bayern feirer jul og nyttår på tabelltopp, to poeng foran lørdagens motstander og RB Leipzig.

Leverkusen løp på banen til lørdagens hjemmekamp som ubeseiret serieleder, og det så lyst ut da Patrik Schick ordnet ledelse før det var spilt et kvarter. Han fikk kjempetreff på volley. Senere fikk han et nytt mål underkjent for offside, og laget ble trolig snytt for straffe da Niklas Süle handset.

Bayern kom under for sjuende seriekamp på rad, men viste igjen fram evnen til å vende. Lewandowski utlignet rett før pause med et enkelt hodestøt etter en keepertabbe. Da kampen så ut til å ebbe ut med poengdeling og fortsatt tabelltopp for Leverkusen, utnyttet han et fryktelig balltap av Jonathan Tah og scoret framspilt av Joshua Kimmich med et skudd som endret retning på en motspiller.

– Det var et veldig viktig mål og en veldig viktig seier, sa Lewandowski til Sky etter Bayerns siste kamp i år. Lagets cupkamp til uken er tidligere flyttet til januar. Bayern vant både serie, cup og mesterliga i 2020.

– For et år det har vært! Jeg håper det fortsetter slik neste år.

Leverkusen har blitt toer i Bundesliga fem ganger, men har aldri vunnet tittelen. Det har gitt klubben økenavnet «Neverkusen», og det ble tatt fram igjen lørdag.

– Vi fortjente ikke å tape, men de straffet våre feil. Det var barnslige feil. På vinnermålet skulle vi bare ha klarert langt, sa keeper Hradecky, som selv feilet i feltet forut for 1-1.

Sørloth målløs

Alexander Sørloth var stadig aktiv den halvtimen han fikk spille, men verken han eller resten av RB Leipzig greide å finne nettmaskene i 0-0-kampen mot Köln.

Like etter Sørloth hadde kommet inn burde riktignok Kevin Kampl ha sendt hjemmelaget i ledelsen. Etter flott spill høyt på banen fikk han ballen fra Nordi Mukiele inne i 16-meteren, men nærmest upresset smelte han ballen over mål.

Sørloth markerte seg raskt, men greide ikke å skape de virkelige store mulighetene for Leipzig. Sørloth er fortsatt uten mål i Bundesliga. Lørdag startet han på benken for tredje bundesligakamp på rad.

Rødt for spytting

Erling Braut Haalands Borussia Dortmund er på fjerdeplass, men det er etter fredagens 1-2-tap for Union Berlin hele åtte poeng opp til serielederen.

Håvard Nordtveit spilte hele kampen da Hoffenheim slo Borussia Mönchengladbach 2-1 etter et sent seiersmål. Laget tok dermed et steg bort fra bunnstriden.

Andrej Kramaric og Ryan Sessegnon vendte kampen i det siste kvarteret etter at Lars Stindl ga Köln ledelsen. Gladbach-spissen Marcus Thuram ble utvist for å spytte en Stefan Posch i ansiktet.

Schalke er fortsatt uten seier og helt sist. Trenerskiftet fikk ingen umiddelbar effekt da det ble 0-1 for bunnrival Arminia Bielefeld i første kamp med korttidsvikar Huub Stevens på benken. Laget er uten seier i 29 seriekamper, to fra den 55 år gamle bundesligarekorden til Tasmania Berlin.

(©NTB)