• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Superligaen ntb

Tidligere FCK-boss: Solbakken ble behandlet med manglende respekt

Tidligere FCK-boss: Solbakken ble behandlet med manglende respekt
Bildbyrån

FC Københavns tidligere klubbgigant Flemming Østergaard tar Ståle Solbakken i forsvar og mener nordm

Av ntb

FC Københavns tidligere klubbgigant Flemming Østergaard tar Ståle Solbakken i forsvar og mener nordmannen ikke ble behandlet med den respekten han fortjener.

Søndag langet en følelsesladet Solbakken ut mot ledelsen i den danske toppklubben i et stort intervju med dansk TV3. Seks uker er gått siden han fikk sparken i FCK. Beskjeden fikk nordmannen på telefon.

Trenerprofilen beskyldte søndag klubbledelsen for å snakke usant om omstendighetene for hans avgang og for bevisst å snakke ned både ham og det han har bygd opp i den danske hovedstaden.

Nå får han støtte av FCKs tidligere direktør og styreformann Flemming Østergaard. Han var blant annet mannen som ansatte Solbakken som trener i 2006.

«Intervjuet med Ståle på TV har gjort et stort inntrykk på oss alle, og jeg har fått hundrevis av eposter, tekstmeldinger og telefonsamtaler, der folk, fans og næringslivsfolk ønsker å høre mine synspunkter og meninger om intervjuet», skriver Østergaard på sin Facebook-profil.

«Jeg er enig med Ståle i hans synspunkter om manglende respekt for en person, som har betydd så mye for FCK som Ståle. Man bør ikke bli sparket via en telefonsamtale», fortsetter han.

Klubblegende

Østergaard, eller bare «Don Ø», var direktør og klubbpresident i FCK fra 1997 til 2010. Han er for mange personifiseringen av den danske storklubben, og mannen bak klubbens økonomiske og sportslige opptur.

I tillegg er han også kjent for sine rappe replikker som har gitt ham mye spalteplass i danske medier.

I 2010 ble han samtidig fratatt sitt æresmedlemskap i FCK via et rekommandert brev. Det skjedde etter uoverensstemmelser med rikmennene Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, som i dag sitter i klubbledelsen og bidro til sparkingen av Solbakken.

«Ståles opplevelse av å bli sparket i en telefonsamtale kan jeg kjenne meg igjen i, da jeg har hatt en lignende opplevelse», skriver «Don Ø».

Rød løper

«Mit æresmedlemskap ble tatt fra meg. Beskjeden fikk jeg på ferie i Sør-Frankrike via mediene. Jeg trodde det var aprilsnarr. Det var det ikke. Et rekommandert brev lå på posthuset da jeg kom hjem», fortsetter han.

Til nyhetsbyrået Ritzau utdyper han egne synspunkter. Der sier Østergaard, som har hatt stor betydning for hele dansk fotball, at han alltid mottas med rød løper i klubber som Midtjylland og Brøndby.

– Men i Parken og hos det laget jeg selv har vært med å skape, er jeg lite velkommen, sier FCK-legenden, som også gir Solbakken medhold i at dagens klubbledelse mangler fotballfaglig kompetanse.

<p>(©NTB)</p>