• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Bundesliga ntb

Tysk storavis: Sjefen ga Sørloth «lekser» foran tett kampprogram

Tysk storavis: Sjefen ga Sørloth «lekser» foran tett kampprogram
Nations league fotball, Norge-Romania NTB

Leipzig-trener Julian Nagelsmann holder kontakt med Alexander Sørloth under landslagspausen.

Av ntb

Leipzig-trener Julian Nagelsmann holder kontakt med Alexander Sørloth under landslagspausen. Det skal bidra til at nordmannen raskt finner seg til rette.

Sørloth rakk å spille to seriekamper for sin nye klubb før han sluttet seg til den norske landslagstroppen. Begge ganger kom han inn fra benken uten å score.

Etter onsdagens Norge-møte med Nord-Irland returnerer Sørloth til klubblaget, og allerede kommende lørdag er Augsburg motstander i Bundesliga. Deretter venter tyrkiske Basaksehir i mesterligaen tirsdag.

I et intervju med den tyske storavisen Bild er Leipzig-trener Julian Nagelsmann klar på at kampprogrammet krever spesielle tiltak for å bidra til at klubbens nye norske måltyv skal tilpasse seg raskest mulig.

– På grunn av det stramme kampprogrammet, er det ikke så enkelt for verken trener eller spiller å formidle og absorbere store mengder innhold på kort tid. I disse dager må mye gjøres via mobiltelefon eller bærbar PC, vi har mange muligheter, sier Leipzig-sjefen i intervjuet.

Bild skriver videre at Nagelsmanns assistenter har klippet og satt sammen videoer fra både kamper og trening. Det skal bidra til at Sørloth raskt kommer inn i den tyske serielederens måte å spille på.

– Alex er veldig villig til å lære, sier Nagelsmann til avisen.

Han peker samtidig på at det er grunn til å ha tålmodighet med nordmannen, og at prosessen med å tilpasse seg en ny klubb og en ny hverdag vil ta mer tid som følge av den tette terminlisten.

(©NTB)