• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Champions League ntb

Uefa åpner for tilskuere i landskamper og europacup, Norge med 200 supportere mot Serbia

Uefa åpner for tilskuere i landskamper og europacup, Norge med 200 supportere mot Serbia
APTOPIX Hungary Soccer Super Cup AP

Uefa har besluttet å godta at tribunene fylles til 30 prosent av kapasitet i mesterliga, europaliga

Av ntb

Uefa har besluttet å godta at tribunene fylles til 30 prosent av kapasitet i mesterliga, europaliga og landskamper. Norge får 200 hjemmefans mot Serbia.

Konkurransedirektør Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund bekrefter overfor VG at det blir 200 norske tilhengere på tribunen i skjebnekampen mot Serbia neste uke.

Samme antall kan det bli i nasjonsligaen mot Romana, mens det mot Nord-Irland 14. oktober kan bli 600 tilskuere.

– Vi fikk melding om dette nå, og da er det lokale regler som gjelder. Det betyr 200 nå, og 600 fra 12. oktober, sier Fisketjønn til VG.

Uefa gjør det klart at bortetilhengere ikke vil bli tillatt. Det må også praktiseres sosial distanse, og lokale smittevernkrav må respekteres.

Pilotprosjekt

Så langt under pandemien har alle landskamper og kamper i europacupturneringene etter pålegg fra Uefa blitt spilt uten tilskuere, også om lokale helsemyndigheter åpner for publikum. Det ene unntaket var supercupkampen i Budapest forrige uke, da 15.180 tilskuere fikk se Bayern München slå Sevilla.

Det var fra Uefas side et pilotprosjekt for å teste smittevernprotokollen for tilskuere, og etter en evaluering har forbundet nå kommet til at man vil åpne for publikum på høstens kamper, dersom nasjonale myndigheter tillater det.

Norges Fotballforbund meldte tirsdag at alle høstens landskamper på Ullevaal vil bli spilt uten tilskuere, men etter torsdagens Uefa-avgjørelse åpner man likevel for et lite antall tilskuere på de viktige kampene som venter.

Sabla liv

Fisketjønn kunne torsdag kveld ikke svare på hvordan billettene vil bli fordelt.

– En rettferdig løsning hadde vært loddtrekning, men dette handler ikke om rettferdighet, det handler om å få landslaget til EM. Det nytter ikke med 200 mennesker som sitter stille på ræva. Vi trenger 200 som er håndplukket for å lage et sabla liv, sier Lars Olav Karlsen til VG. Han er leder for Norges supporterklubb Oljeberget.

Oppgjøret mot Serbia torsdag 8. oktober er semifinale i nasjonsligaomspillet om EM-plass. Med norsk seier venter finale mot Skottland eller Israel i november.

(©NTB)