• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Ntb-fotball ntb

VM-drømmen brast for Norges G19-landslag: – De hadde alt som trengtes

VM-drømmen brast for Norges G19-landslag: – De hadde alt som trengtes
U20-landslaget skal spiller VM i Polen NTB

Drømmen om å gå i Erling Braut Haalands fotspor i U20-VM brast for Norges G19-landslag da Uefa avlys

Av ntb

Drømmen om å gå i Erling Braut Haalands fotspor i U20-VM brast for Norges G19-landslag da Uefa avlyste resten av EM-turneringen.

– Jeg kan med hånden på hjertet si at denne gjengen hadde alt som trengtes for å ta Norge til vårt tredje G19-EM og vårt andre U20-VM på rad, sier G19-landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen til fotball.no.

Norge skulle møte Italia, Slovenia og Island i eliterunde i kamp om plass i EM-sluttspillet i Nord-Irland, der det skulle deles ut fem europeiske plasser i VM-sluttspillet i Indonesia neste år. Eliterunden skulle avvikles i mars i år, men ble stoppet av pandemien.

Siden er kvalifisering og sluttspill i EM utsatt flere ganger. Denne uka kom Uefas beslutning
om å avlyse både kvalifisering og sluttspill. England, Frankrike, Italia, Nederland og Portugal får Europas VM-plasser basert på Uefa-koeffisienter.

Trist

– Det var med stort vemod og tristhet jeg mottok beskjeden om at både kvalifiseringen og EM-sluttspillet er avlyst. Vi jobber for å «gi drømmen en sjanse», og å komme til sluttspill er en del av disse spillernes drømmer og mål. Å bli fratatt den muligheten føler jeg med dem i, sier landslagstreneren.

Han understreker at han forstår og støtter Uefas avgjørelse.

Norge deltok i det forrige U20-VM i 2019, der Haaland fikk sitt internasjonale gjennombrudd ved å score ni mål mot Honduras. Det var første gang verden fikk øynene opp for spissen som nå er et av fotballverdens heteste navn.

Paco mener at laget som nå har fått en brå avslutning på sin landslagstid, hadde kvalitetene som skulle til for å bli VM-deltaker.

Pokal

– I denne 2001-årgangen i Europa er det delt ut én Uefa-pokal, og den var det disse norske gutta som hentet hjem, gjennom å vinne prøve-EM i Belfast i fjor i møte med Nord-Irland, Tyskland og Portugal. Det er ingen tilfeldighet. Laget er ubeseiret i de 11 siste kampene og var i kvartfinale i G17-EM for to år siden, sier han.

Neste lag på landslagsstigen er U21-landslaget, der mange av spillerne på G19-laget får sin neste kamp for Norge. Johansen og hans team skal forberede seg på å ta over en ny årgang.

Uefas nye system for aldersbestemte landslagsturneringer med spill i tre divisjoner med opp- og nedrykk er på grunn av pandemien utsatt, og det blir kvalifisering neste år og sluttspill i 2022 etter gammel modell.

(©NTB)