• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Bundesliga Thomas Elgheim

Helgens tips: Sesongens største kamp

Helgens tips: Sesongens største kamp
Foto: Bildbyrån

Av TElgheim

Borussia Dortmund – Schalke 04
Lørdag 24. oktober, kl. 18.30

Kampodds
Coolbet 1,22 7,14 14,54
Norsk Tipping 1,18 5,80 10,50
Unibet 1,19 7,00 14,00

Analyse
Lørdag er det duket for sesongens første Revierderby i Tyskland. Dette er det klart største derbyet i tysk fotball. Drøye 30 kilometer skiller byene Dortmund og Gelsenkirchen og her har man ikke de store klasseforskjellene som man ofte finner i andre derbyer. Dette er to arbeidsklassebyer som begge bryr seg svært mye om fotballaget sitt. Dette er 97. gang lagene møtes i Bundesligaen. Borussia Dortmund står med 34 seirer, Schalke 04 med 32.

Borussia Dortmund
Borussia Dortmund med 1-0-seier mot Hoffenheim forrige helg etter at Erling Braut Haaland og kaptein Marco Reus kombinerte. Begge kom da inn som innbyttere. Haaland med sitt 22. mål på 25 kamper for Dortmund mot Lazio i Champions League-åpningen tirsdag, men det endte med skuffende tap. Mot rivalen er Haaland garantert med fra start igjen, Reus forventes igjen å starte på benken. Manuel Akanji er imidlertid tilbake i tremannsforsvaret.

Forventet lagoppstilling:
Bürki - Piszczek, Hummels (k), Akanji - Meunier, Bellingham, Witsel, Guerreiro - Sancho, Reyna - Haaland

Schalke 04
Schalke 04 kunne endelig notere seg for sesongens første poeng mot Union Berlin forrige helg. Goncalo Pacienca scoret etter at han ble byttet inn og belønnes trolig med startplass i morgen kveld. Før det sto laget med syv strake tap. Totalt 19 kamper på rad uten seier og nyansatte Manuel Baum har dermed en voldsom jobb å gjøre. Gjestene kan imidlertid glede seg over at form sjelden betyr alt i slike spesielle derbyoppgjør som dette.

Forventet lagoppstilling:
Rönnow - Ludewig, Sane, Nastasic, Oczipka - Mascarell (k), Bentaleb - Skrzybski, Harit, Raman - Paciencia

Tips
Det er ingen tvil om at Borussia Dortmund blir gigantfavoritter. Rundt 80 prosent sjanse for H er det nok, men det er tross alt et derby og da blir ikke 1,22 i hjemmeodds noe å røre. Rundt 15 prosent sjanse for poengdeling gjør U-en til 7,14 i odds hos Coolbet langt mer spennende.