• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Champions League AXEL WITH GOGSTAD

Sevilla – Borussia Dortmund

Sevilla – Borussia Dortmund
Foto: Bildbyrån

Det har gått ett år siden den scoringen og feiringen. Nå håper hele Dortmund på en repetisjon

Av AXEL WITH GOGSTAD

18. februar 2020 opplevde Erling Braut Haaland sitt hittil største øyeblikk i fotballkarrieren. Nordmannen hadde allerede pirket inn én scoring i sin første Champions League-kamp for sin nye klubb, i åttendedelsfinalen mot PSG. På stillingen 1-1 mottar han ballen fra Gio Reyna, avanserer et par meter og blåser ballen i nærmeste hjørne. Den daværende 19-åringen ble løpt ned av ekstatiske lagkamerater, og dermed ble en ny superstjerne på den europeiske fotballhimmelen født.

Innen returmøtet hadde pandemien begynt å fotfeste i Europa, og PSG endte opp med å vinne returmøtet 2-0 foran tomme tribuner.

Toppscorerduell

Mye har skjedd siden den gang. Lucien Favre har blitt erstattet med Edin Tersic i trenerstolen, og formen er heller ikke i nærheten av like god som for ett år siden. Pinlige nederlag i Bundesliga har tårnet seg opp, og forrige helg var deres åttende ligatap for sesongen et faktum da de røk 1-2 for overraskelseslaget Freiburg.

Erling Braut Haalands form har imidlertid ikke endret seg nevneverdig. Nordmannen fortsetter å pøse inn mål for sin tyske klubb, og kraftspissen fra Jæren rakk å pøse inn seks mål på de fire kampene han spilte i gruppespillet.

Nå skal Haaland for første gang i karrieren bryne seg på spansk motstand når Sevilla står på motsatt side i Champions Leagues åttendedelsfinale. Under Julen Lopeteguis kyndige ledelse virker spanjolene minst like sterke som forrige sesong da de gikk hele veien i Europa League for fjerde gang siden 2014. Sevilla kjemper helt i toppen bak suverene Atlético Madrid i La Liga, og i høstens gruppespill var avansementet aldri i fare i gruppa med Chelsea, Krasnodar og Rennes, der de vant fire av seks matcher.

Hard kritikk

Nå skal de prøve å temme Braut Haaland, som topper toppscorertabellen i Champions League sammen med Neymar, Álvaro Morata og Marcus Rashford. Sevilla har imidlertid sin egen brennhete spiss i Youssef En-Nesyri. Marokkaneren nettet fire fulltreffere i gruppespillet, og i januar noterte seg han for to hat trick i La Liga. Før helgens ligarunde mot Huesca stod han med 13 scoringer i den spanske toppdivisjonen.

De levnes gode sjanser av oddsselskapene i møtet med Dortmund, kan hende ikke så rart, all den tid tyskerne virker å være helt ute av form. Fraværet av lederskikkelser i laget har blitt trukket frem ved flere anledninger, og etter forrige helgs tap mot Freiburg var den tyske TV-eksperten Dietmar Hamann alt annet enn imponert over spillernes holdninger.

- Jo mer jeg ser av dette laget, jo mer virker det som det ikke spiller noen rolle for dem hvem som er treneren deres, var den tidligere Liverpool-stjernens knusende dom.

TIPSET
Vi gir vertene 43 prosent sjanse for seier og spiller dermed H-en til 2,55 i odds hos Unibet