• Vær hvor og når det skjer og delta i debattene - følg Tipsbladet.no på:
Følg med - følg Tipsbladet.no på:
Champions League Øyvind Johannessen

Urovekkende utvikling for Serie A-klubbene i Champions League

Urovekkende utvikling for Serie A-klubbene i Champions League
Foto: Bildbyrån

Av ØJohannessen

Kampdag 1 ga tre seire og en uavgjort for Serie A-klubbene i Champions League. Kampdag 2 ble fasit tre uavgjorte og ett tap. Etter to kamper på kampdag 3, er antallet tap allerede to.

Verre enn som så, Inter, som skulle sikre seg cupspill etter to fiaskoer på rad i Champions League, har havnet i Deep Shit Creek, som eneste lag i gruppa uten seier, og oppankret på sisteplass med to poeng halvveis i gruppespillet.

Da hjelper det lite at Antonio Conte (bildet) mener Inter har vært positive. Jeg skrev før gruppespillet startet at Inter ikke ville tåle mange feilskjær i og med at de har dette dobbeltmøtet med Real Madrid midt i gruppespillet. De gikk på to landminer, og skulle de nå tape også hjemmekampen mot Real Madrid, er de både avhengig av å vinne sine to siste, OG få hjelp av Real mot enten Shakhtar eller Mönchengladbach. Det kan dukke opp ei livbøye i form av en uavgjort mellom Borussia og Shakhtar neste kampdag, eller de kan slå Real på Giuseppe Meazza. Jeg vet ikke helt akkurat nå hva som virker mest sannsynlig. Jeg er nemlig meget skuffet over det jeg har sett av Inter så langt denne sesongen. De må finne andre takter - fort.

Lavere odds

De øvrige italienske deltakerne har alle bedre muligheter enn Inter akkurat nå. Juventus bør vinne begge sine kamper mot Ferencvaros, og da skal det hele være en formalitet. Atalanta vil kjempe side om side med Ajax om andreplassen, også om de skulle ryke på et nytt stortap mot Liverpool. Deres avansement blir avgjort direkte mot Ajax, nær sagt uansett.

Lazio har lagt seg på topp etter to kamper, og kan ta lange steg mot avansement i sine to neste kamper, mot Zenit.

Men - og det er et stort men - de italienske deltakerne har alle vist skranglete form også i hjemlig spill, og det er vanskelig å stole på noen av dem på noe som helst tidspunkt. Og resultattrenden er - som illustrert innledningsvis - ikke på deres side etter fjorten dagers Champions Leaguegruppespill.